Peste 2,5 milioane de ucraineni și-au părăsit țara în ultimele două săptămâni. Este vorba despre 5,66% din populație

12 mart. 2022
103 Afișari
Peste 2,5 milioane de ucraineni și-au părăsit țara în ultimele două săptămâni. Este vorba despre 5,66% din populație
Sursa foto: Playtech

Peste 2,5 milioane de persoane au părăsit Ucraina în ultimele două săptămâni, potrivit informațiilor transmise de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați. (UNHCR). Dintre aceștia, aproximativ 116.000 sunt cetățeni non-ucraineni.

Războiul din Ucraina a făcut ca peste 2,5 milioane de cetățeni să părăsească țara de la începutul invaziei ruse și până vineri,12 martie. Anunțul a fost făcut de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), conform G4media. Astfel, este vorba despre circa 5,66% din populația Ucrainei care a părăsit țara de când Rusia a început invazia. Ucraina are o populație de aproximativ 44,13 milioane de locuitori.

2,5 milioane de cetățeni au părăsit Ucraina de la începutul războiului. Cei mai mulți au mers în Polonia

Din totalul de peste 2,5 milioane de refugiați din Ucraina, ONU transmite că peste 1,5 milioane au mers în Polonia, circa 225.000 spre Ungaria, 176.000 spre Ungaria, 176.000 spre Slovacia, iar 282.000 spre alte state europene.

Dintre aceștia, doar o parte vor rămâne în statele vecine Ucrainei, ceilalți mergând în state din Occident. Spre exemplu, poliția federală din Germania a anunțat că circa 110.000 de cetățeni au ajuns din Ucraina de la începutul invaziei ruse, majoritatea venind din Polonia.

Organizația Internațională pentru Migrație a transmis faptul că, din totalul refugiaților care au părăsit Ucraina de pe 24 februarie și până în prezent, aproximativ 116.000 sunt cetățeni non-ucraineni.

Poliția de Frontieră a anunțat că aproape 320.000 de ucraineni au intrat pe teritoriul României până la data de 8 martie

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a transmis faptul că 319.969 de cetățeni ucraineni au intrat în România de la începutul invaziei rusești asupra Ucrainei și până marți, la ora 24:00.

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a lăudat acțiunile umanitare ale României cu privire la criza refugiaților din Ucraina.

„Vă mulţumesc din partea Statelor Unite ale Americii. România a fost extraordinară în generozitatea şi curajul arătate în acest moment”, a declarat Harris în cadrul unei conferințe comune cu președintele României, Klaus Iohannis.

Kamala Harris a efectuat vineri o vizită de câteva ore în București, în contextul tensiunilor ridicate din regiune.

Cookies