Peste 25.000 mp de spaţiu verde, amenajat în zona Bdului. Iuliu Maniu FOTOGALERIE

de:
05 nov. 2019
0 afișări
Peste 25.000 mp de spaţiu verde, amenajat în zona Bdului. Iuliu Maniu FOTOGALERIE

După amenajarea scuarului central, a trotuarelor pentru pietoni şi plantarea a nu mai puţin de 669 de arbori Catalpa, lucrările de amenajare urbanistică şi peisagistică continuă pe Bdul. Iuliu Maniu în zona platbandelor laterale. Aici, ADPDU Sector 6 a montat gazon de rulou nou, crescând astfel suprafaţa de spaţii verzi a sectorului.

„Am promis că Bulevardul Iuliu Maniu va reprezenta cartea de vizită a Bucureştiului şi, deja, acest lucru se concretizează. Continuăm să creştem constant suprafaţa de spaţii verzi din Sectorul 6, fiind cunoscută nevoia acestor insule de verdeaţă în zonele aglomerărilor urbane”, a declarat pentru B365.ro, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Potrivit specialiştilor, gazonul „funcţionează” ca un „aparat de aer condiţionat”, reducând semnificativ temperatura în zilele de vară. O suprafață amenajată cu gazon poate fi cu 10 grade Celsius mai rece decât o suprafață betonată, ducând astfel la diminuarea efectului de seră în oraş. 

„Ca importanţă, gazonul este a treia sursă de oxigen, după arbori şi alge. Înţelegând importanţa acestui lucru, am optat si pentru noi amenajări ale spaţiilor verzi din zona Bdului. Iuliu Maniu. În plus, particulele de praf şi de fum din atmosferă sunt preluate de gazon, păstrând aerul curat şi proaspăt, având în vedere faptul că acest bulevard este una din cele mai circulate artere din România”, a explicat pentru B365.ro Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6. 

CITEŞTE ŞI A început cea mai mare campanie de înverzire a Sectorului 6. Ce trebuie să facă proprietarii

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniul Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, susţine, concomitent, mai multe campanii de „înverzire” a sectorului. Practic, ADPDU S6 distribuie GRATUIT seminţe de gazon asociaţiilor de proprietari care le pot semăna în grădinile din jurul blocurilor de locuinţe.
„Aceasta este o şansă prin care Sectorul 6 se dezvolta intr-un mod curat, verde. Suprafaţa spaţiilor verzi se poate majora considerabil în perioada următoare prin demararea acestei campanii, la care pot adera absolut toate asociaţiile de proprietari din Sectorul 6. Aşa cum am promis, fac tot ceea ce se poate pentru dezvoltarea acestor suprafeţe, întrucât susţin crearea unui mediu cât mai sănătos, pentru familiile noastre”, a declarat edilul Sectorului 6.

Seminţele de gazon sunt distribuite asociaţiilor de proprietari din sector pe bază de proces verbal de predare-primire, împreună cu instrucţiunile aferente pentru amenajarea propice în grădina blocului de locuinţe, după ce, în prealabil, terenul a fost salubrizat de lucrătorii ADPDU S6.

Sute de arbori, plantaţi în grădinile blocurilor de locuinţe din Sectorul 6 FOTO

În toamna acestui an, aproximativ 300 de arbori vor fi plantaţi în incinta tuturor grădinilor aferente imobilelor reabilitate termic, prin programul derulat de administraţia locală. Detalii, AICI. 

Cookies