Peste 25.000 de brazi adunați din Sectorul 2 în primul weekend de colectare. „Nu mai vedem brazi aruncați de la balcon în grădinile blocurilor”

09 ian. 2023
1876 Afișari
Peste 25.000 de brazi adunați din Sectorul 2 în primul weekend de colectare. „Nu mai vedem brazi aruncați de la balcon în grădinile blocurilor”
Peste 25.000 de brazi adunați din Sectorul 2 în primul weekend de colectare. „Nu mai vedem brazi aruncați de la balcon în grădinile blocurilor” | Sursă foto: Facebook-Radu Mihaiu

În primul weekend de colectare a pomilor de Crăciun din Sectorul 2, peste 25.000 de brazi au fost adunați. Aceștia nu vor fi aruncați, ci transformați în compost.

Peste 25.000 de brazi adunați din Sectorul 2 în primul weekend de colectare

Campania de colectare a brazilor din Sectorul 2 se află în plină desfășurare. După primul weekend, administrația publică a anunțat că au fost adunați peste 25.000 de brazi. Aceștia urmează să fie transformați în compost.

Acțiunea de colectare a brazilor de Crăciun începută în acest weekend dă rezultate: nu mai vedem brazi aruncați de la balcon în grădinile blocurilor sau abandonați oriunde pe stradă. Nu înseamnă că n-au fost, înseamnă că am făcut eforturi ca operatorul de salubrizare să îi strângă separat, a declarat Radu Mihaiu.

În total, până la acest moment există deja 8 tone de tocătură de brad ce este pregătită să fie amestecată cu îngrășământ sau covor bio. Acest amestec va fi utilizat pentru spațiile verzi din Sectorul 2.

Bucureștenii sunt rugați să nu arunce brazii la întâmplare

Campania de colectare a brazilor rămași după sărbătorile de iarnă va fi continuată și în weekendul ce vine. Bucureștenii trebuie să scoată brazi din apartamente sau case în zilele de 14 și 15 ianuarie 2023.

Aceștia trebuie așezați la ghena din fața blocului sau în fața casei, acolo unde sunt depozitate în mod normal materialele reciclabile.

Astfel de campanii de colectare au fost desfășurate și în aproape toate sectoare din București.

În Sectorul 3 cetățenii pot duce brazii la zona ghenele de gunoi, iar aceștia vor fi colectați de către Direcția de Salubritate.

Și în Sectorul 5 cetățenii beneficiază de colectarea gratuită a brazilor de Crăciun, până în data de 16 ianuarie 2023. Aceștia pot fi colectați:

  • Din fața porții sau din spatele blocurilor,
  • Pot fi duși la centrele de colectare.

Toți brazii colectați în Sectorul 5 vor fi preluați de un operator autorizat care se va ocupa de reutilizarea materialului lemnos.

Bucureștenii din Sectorul 6 au trei opțiuni pentru a se descotorosii de brazii uscați. Iată care sunt acestea:

  • În weekend, la ghena din fața blocului sau la poarta casei,
  • Punctele fixe de colectare, deschise oricând, la orice oră,
  • În orice zi, la alegerea asociațiilor de proprietari.

Prin aceste acțiuni se dorește evitarea situațiilor în care brazii sunt aruncați pe domeniul public, în parcurile din oraș sau în grădinile blocurilor de locuințe.

Cookies