Peste 230 de polițiști vor asigura ordinea publică și siguranța rutieră la meciul Steaua-Ajax

de:
21 feb. 2013
1 Afișari
Peste 230 de polițiști vor asigura ordinea publică și siguranța rutieră la meciul Steaua-Ajax

Poliţiştii vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice în apropierea stadionul, dar şi în alte zone în care este necesară prezenţa acestora. Aceștia vor asigura accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră.

Acţiunea Poliţiei Capitalei vizează prevenirea manifestărilor violente, a actelor de vandalism sau a altor fapte antisociale. În acest sens, poliţiştii bucureşteni vor organiza şi intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, a furturilor din poşete sau buzunare, dar şi a celor din autoturisme.

Poliţiştii Capitalei vor accentua activităţile de combatere a infracţiunilor săvârşite cu violenţă, precum şi a oricărei fapte de natură să împiedice desfăşurarea normală a acestui eveniment.

Poliţiştii rutieri îşi vor intensifica acţiunile derulate pe principalele artere de circulaţie, în punctele cu trafic intens şi risc ridicat de accidente, în vederea fluidizării traficului, prevenirii evenimentelor rutiere şi depistării celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în situaţia în care, la finalul partidei vor exista deplasări ale grupurilor organizate de suporteri în diverse zone ale Capitalei, dispozitivul de ordine publică va fi adaptat şi eventual suplimentat pentru menţinerea la un nivel corespunzător a gradului de siguranţă civică.

Pentru asigurarea desfăşurării în deplină siguranţă a manifestării sportive, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei face cetăţenilor următoarele recomandări:

– să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi;
– să nu consume băuturi alcoolice dacă intenţionează să conducă autovehicule;
– să respecte indicaţiile agenţilor rutieri care dirijează traficul rutier.

Puteţi sesiza problemele din trafic la numărul de telefon 021.9544, anunță Poliția Capitalei.

Cookies