Peste 2000 de poliţişti vor asigura ordinea de Rusalii

de:
21 iun. 2013
0 Afișari
Peste 2000 de poliţişti vor asigura ordinea de Rusalii

În acest context, numărul poliţiştilor a fost suplimentat, cu scopul de a asigura cetăţenilor un climat de linişte şi siguranţă publică în zona adiacentă lăcaşurilor de cult ortodox, a zonelor folosite pentru agrement, în zona staţiilor R.A.T.B. şi de metrou, gări, aerogări, pieţe, târguri, oboare, precum şi pe arterele de ieşire/intrare din/în Municipiul Bucureşti.

Poliţişti bucureşteni vor acţiona, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.

Astfel, se va acţiona pentru menţinerea ordinii publice în zonele adiacente locurilor de desfăşurare ale manifestărilor religioase, cât şi pentru fluidizarea traficului rutier în zonele în care s-a identificat în anii precedenţi necesitatea organizării unor măsuri suplimentare pentru siguranţa traficului rutier.

Se va urmări cu preponderenţă prevenirea stărilor conflictuale, identificarea persoanelor cu un comportament turbulent, prevenirea furturilor din buzunare, de şi din autovehicule sau a altor acte ce pot aduce atingere bunurilor, integrităţii şi sănătăţii persoanei sau de natură să perturbe desfăşurarea normală a manifestărilor religioase.

De asemenea, întrucât în aceasta perioadă se estimează şi o afluenţă mare de public şi către zonele adiacente locurilor de agrement, parcurilor, grădinilor publice, Poliţia Capitalei va acţiona împreună cu Jandarmeria Capitalei în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică în zona lăcaşelor de cult şi în alte zone de interes operativ, precum şi adoptarea celor mai eficiente măsuri, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative, cu precădere pe timpul desfăşurării slujbelor religioase.

Totodată, Brigada Rutieră Bucureşti va lua măsuri în zona lăcaşurilor de cult ortodox cunoscute din anii precedenţi cu afluenţă mare de public şi implicit de autovehicule, în vederea asigurării fluenţei traficului rutier şi pietonal în zona adiacentă acestora, precum şi dispunerea măsurilor necesare în vederea desfăşurării în bune condiţii a circulaţiei rutiere în municipiul Bucureşti.

Cookies