ARHIVA B365

Peste 2000 de pietoni amendaţi în Bucureşti pentru că au traversat neregulamentar

Numărul de amenzi date a crescut cu 1.276 (255%) faţă de perioada similară a anului trecut, când au fost sancţionate 821 de persoane, anunţă Hotnews, citând un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti.

Poliţiştii sfătuiesc pietonii să traverseze drumul public prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător. După coborârea din mijloacele de transport public, să nu traverseze prin fata sau prin spatele acestora, să traverseze drumul public numai la culoarea verde a semaforului electric şi după ce sunt siguri de faptul că şoferii au observat intenţia lor, să aştepte sosirea autobuzului, troleibuzului sau tramvaiului pe trotuar sau pe refugiile special amenajate.

Totodată, pietonii sunt sfătuiţi să nu prelungească timpul de traversare a drumului public, să nu se oprească şi nici să se întoarcă, din drum, pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevăzute cu semafoare.

Nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice atrage aplicarea unor amenzi cuprinse între 140 şi 210 lei.

Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare, în scopul reducerii numărului de evenimente rutiere în care sunt implicaţi pietonii, mai precizează comunicatul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button