ARHIVA B365

Peste 200 de sindicaliști din Sănătate protestează în fața Ministerului Finanțelor Publice

Marțea Sanitas, astăzi, la Ministerul de Finanțe. La Muncă (Ministerul Muncii — n. r.) ați văzut că lucrurile nu au ieșit așa cum ne-am dorit, dar aici se pare că este baza, pentru că este Ministerul de Finanțe. Așteptăm să intrăm la 11:30 (la discuții — n. r.). Este important, pentru că aici sunt banii, și credem că la sumele mici care se vehiculează pentru a rezolva problema Ordonanței 20 (OUG 20/2016 — n. r.) și chiar o parte din Ordonanța 43 (OUG 43/2016 — n. r.) este forate important să fim astăzi aici„, a spus Bărăscu, potrivit Agerpres.

Acesta nu se așteaptă ca la discuții să participe ministrul Anca Dragu, însă speră ca problemele discutate „să îi ajungă la urechi”.

Potrivit estimărilor lui Leonard Bărăscu, pentru a repara problemele generate de cele două ordonanțe, pentru 25.000 de persoane efortul bugetar ar fi de aproximativ 10 milioane de lei lunar.

Protestul din fața MFP este doua acțiune de pichetare din ciclul denumită generic „O marți a Sanitas”, care presupune organizarea în fiecare zi de marți a unei astfel de acțiuni.

Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunțat, la jumătatea lunii septembrie, că sindicaliștii Federației Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din țară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare.

Acesta a precizat că Sanitas și-a stabilit un calendar de măsuri și proteste premergătoare grevei din 31 octombrie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button