ARHIVA B365

Peste 200 de percheziții în București și în țară, la magazine de tip „Orice produs- 15 lei”

UPDATE: Conform evz.ro, percheziţiile vizează magazine de tip „orice produs 15 lei”, dar şi domiciliile patronilor turci. Printre locaţiile în care au descins anchetatorii se numără mai multe puncte de lucru din Bucureşti, printre care Zizi Mall Unirea şi trei magazine de pe Bulevardul Iuliu Maniu. Percheziţii au loc şi la un depozit din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, dar şi la două domicilii ale patronilor turci, din aceeaşi localitate.

Polițiștii desfășoară, joi dimineață, o acțiune complexă cu 205 percheziţii domiciliare pe raza mun. Bucureşti și a județelor Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Suceava,Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, fiind vizate mai multe persoane şi societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală, informează un comunicat de presă remis de autorități.

„Din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că, în perioada 01.01.2014 – 31.10.2015, reprezentanții legali ai unor societăți comerciale cu sediul în mun. București și jud. Ilfov și puncte de lucru deschise în mai multe județe din țară, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, fie prin omisiunea înregistrării contabile şi declarării fiscale a tuturor veniturilor încasate în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum şi prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii ce nu reflectă operaţiuni reale.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un număr de 75 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmând a fi efectuate la sediul D.G.P.M.B.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 6.000.000 lei.”, adaugă sursa citată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button