Peste 200 de bucureșteni care au câini au fost amendați de Poliția Locală în ultimele 3 luni. Animalele nu erau sterilizate sau microcipate, plus alte contravenții

12 apr. 2023
3512 afișări
Peste 200 de bucureșteni care au câini au fost amendați de Poliția Locală în ultimele 3 luni. Animalele nu erau sterilizate sau microcipate, plus alte contravenții
Peste 200 de bucureșteni care au câini au fost amendați de Poliția Locală în ultimele 3 luni. Animalele nu erau sterilizate sau microcipate, plus alte contravenții. Sursa foto: Facebook/ Poliția Locală București

De la începutul anului și până acum, Poliția Locală a amendat peste 200 de bucureșteni care au câini. Deținătorii patrupezilor au încălcat legislația în domeniul protecției animalelor, iar oamenii legii au aplicat, în total, amenzi în valoare de 70.300 de lei.

Poliția Locală: Peste 200 de bucureșteni care au câini au fost amendați în ultimele 3 luni

Peste 200 de deținători de animale de companie au fost sancționați contravențional, de la începutul anului, în Capitală, de polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. pentru încălcarea legislației în domeniul protecției animalelor, anunță Poliția Locală București într-o postare pe Facebook.

Oamenii legii continuă aceste activități de identificare și sancționare a bucureștenilor care au animale de companie, care nu respectă normele ce reglementează asigurarea condițiilor de viață și bunăstare a acestora.

Acțiunile Poliției Locale a Municipiului București îi vizează, în special, pe bucureștenii care au câini de rasă comună care nu îi microcipează, nu îi înregistrează în RECS și nici nu îi sterilizează. Acestea pot favoriza abandonul lor în stradă, în detrimentul siguranței oamenilor, dar și a igienei publice.

De la începutul acestui an și până în prezent, polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliția Animalelor – D.G.P.L.C.M.B. au identificat și amendat 205 bucureșteni care au câini și care au încălcat obligațiile legale din domeniul protecției animalelor.

Dintre aceștia, 140 de deținători au fost amendați pentru că nu și-au microcipat și sterilizat cățeii, potrivit O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Valoarea amenzilor pentru nesterilizare și nemicrocipare a fost de 45.000 de lei.

Celelalte amenzi au fost aplicate pentru neasigurarea condițiilor de deținere, abandon sau punerea în pericol a siguranței celorlalți cetățeni prin lăsarea fără supraveghere a animalelor pe timpul plimbării acestora în spațiile publice.

Cuantumul total al sancțiunilor aplicate de polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B., în primele trei luni ale acestui an, a fost de 70.300 de lei, transmite Poliția Locală București.

Cookies