BAZAR

Peste 200.000 de oameni la Zilele Bucureștiului în 2018 – FOTO

Peste 200.000 de bucuresteni si turisti care s-au aflat in aceasta perioada in Capitala Romaniei au participat la evenimentele organizate de Primaria Municipiului Bucuresti prin creart – Centrul de Creatie, Arta și Traditie al Municipiului Bucuresti, cu prilejul aniversarii a 559 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, precum si implinirea a 100 de ani de la Marea Unire, se arată într-un comunicat PMB.

Manifestarile organizate cu prilejul Zilelor Bucurestiului au debutat joi, 20 septembrie, cu un concert al Orchestrei Simfonice București, precum si cu spectacol extraordinar multimedia conceput de Les Ateliers Nomad, care au marcat redeschiderea fantanilor arteziene de la Piata Unirii. Astfel, incepand de vineri si pana duminica, noile fantani arteziene au oferit, in fiecare seara, show-uri inedite care vor continua, in fiecare weekend, atat cat vremea o va permite.

Vineri, in Piata Constitutiei, a concertat maestrul Gheorghe Zamfir, care, intr-un eveniment dedicat întregii sale cariere, a avut invitați numerosi artisti de talie natională si internatională si personalități marcante ale genului liric. Invitat special în cadrul concertului extraordinar, artistul francez Enrico Macias s-a alăturat maestrului Gheorghe Zamfir pentru un duet de exceptie.

Sambata, 22 septembrie, zeci de mii de spectatori au asistat la unul dintre cele mai mari spectacole de 3D videomapping din lume, iMapp, precedat de concertul celebrei trupe britanice Hurts si The Mono Jacks. Zilele Bucurestiului s-au incheiat duminica, 23 septembrie, cu un show live al unuia dintre cei mai mari artisti din toate timpurile, Rod Stewart. În cariera sa de peste 50 de ani, artistul a acumulat vânzări din peste 200 de milioane de albume și single-uri și a câștigat comunități de fani din întreaga lume. In deschiderea concertului, pe scena a urcat trupa Vunk, una din cele mai îndrăgite formații de pop-rock din România.

„Ma bucur ca in acest sfarsit de saptamana sute de mii de bucuresteni si-au sarbatorit orasul si au raspuns in numar atat de mare invitatiei Primariei Capitalei de a participa la evenimentele organizate cu prilejul Zilelor Bucurestiului. Doresc sa multumesc tuturor institutiilor publice care au venit in sprijinul Primariei Capitalei, astfel incat aceste evenimente de amploare sa se desfasoare in siguranta si in cele mai bune conditii: Jandarmeriei Romane, care a contribuit la asigurarea sigurantei spectatorilor precum si Politiei Romane – in special Brigazii Rutiere – care, in colaborare cu Politia Locala, au luat toate masurile de fluidizare a traficului astfel incat manifestarile organizate in centrul orasului sa nu duca la blocaje majore in trafic. Multumesc de asemenea si echipelor tehnice si de productie care au muncit zi si noapte pentru pregatirea acestor evenimente de amploare care au atras un public atat de numeros. La multi ani Bucuresti, la multi ani Romania!”, a declarat Gabriela Firea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button