BAZAR

Peste 2 tone de plastic şi hârtie, strânse la show-ul Depeche Mode

Cei peste 50.000 de participanţi de la concertul susţinut de trupa britanică Depeche Mode, miercuri, în Capitală, s-au distrat responsabil, folosind cele 26 de containere de colectare separată puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu organizatorii festivalului, informează un comunicat al organizaţiei.

Astfel, aceştia au colectat separat 2.100 de kilograme de deşeuri de ambalaje, dintre care 1.200 kilograme de plastic şi 900 de kilograme de hârtie-carton.

În medie, fiecare fan Depeche Mode a colectat separat aproximativ trei pahare de plastic sau carton!

Toţi cei prezenţi la concert au putut afla informaţii despre importanţa colectării separate a deşeurilor de ambalaje de la promoterii reciclării, iar cei mai responsabili dintre aceştia au primit constând în brăţări speciale.

„Ne bucurăm să vedem din ce în ce mai multe persoane care înţeleg că se pot distra şi pot proteja natura, în acelaşi timp. La concertul Depeche Mode participanţii ne-au arătat, încă o dată, că gestul simplu de a pune deşeurile de ambalaje în containerele colorate, face diferenţa. (…) Aceasta este prima noastră acţiune de anul acesta care dă startul eco-distracţiei – vom încerca să fim prezenţi la toate concertele, festivalurile şi evenimentele mari şi să îi informăm pe oameni cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje de restul deşeurilor, astfel încât colectarea separată să devină un obicei pentru ei”, a declarat Lorita Constantinescu, director de Comunicare şi Relaţii Publice Eco-Rom Ambalaje.

Eco-Rom Ambalaje, organizaţie ce se ocupă cu îndeplinirea obligaţiilor de reciclare a deşeurilor de ambalaje ce revin producătorilor, îşi propune să asigure colectarea selectivă şi la alte evenimente muzicale de amploare, ce vor avea loc în sezonul estival, precum festivalurile B’estfest, Rock the City şi Peninsula şi concertele Iron Maiden, Roger Waters şi Joe Cocker.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button