Peste 2.500 de şcoli din România nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

de:
20 ian. 2015
0 Afișari
Peste 2.500 de şcoli din România nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

Ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu, a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă la Sibiu, despre situaţia unităţilor de învăţământ fără autorizaţie de funcţionare şi a explicat că sunt „peste 2.500 în întreaga ţară”, informează Mediafax.

„S-a semnat, săptămâna trecută, un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea acestor şcoli şi pentru transportul şcolar. Până în martie vor fi distribuite, la nivel naţional, încă 465 de microbuze şcolare, urmând să se lanseze licitaţia, iar până la sfârşitul anului 2015 să se achiziţioneze încă 1.016 microbuze”, a declarat ministrul.

De asemenea, întrebat despre noul regulament şcolar, ministrul Educaţiei a spus că, deşi acesta „prevede foarte multe drepturi pentru elevi”, reprezentanţii acestora nu sunt mulţumiţi.

„Noul regulament prevede, într-adevăr, foarte multe drepturi pentru elevi, dar sunt surprins că nici măcar în acest fel la nivelul Consiliului Naţional al Elevilor nu există o satisfacţie deplină. Faptul că orice elev sau orice părinte şi tutore are dreptul să conteste orice notă se încadrează foarte bine în drepturile elevilor, dar pot să înţeleg foarte bine că există o teamă a blocării procesului didactic şi de evaluare la nivelul profesorilor”, a mai spus ministrul.

Sorin Câmpeanu a făcut, luni, o vizită de lucru în judeţul Sibiu.

Cookies