Peste 2.000 de copii au alergat lângă Casa Poporului, la Bucharest International Half-Marathon

de:
18 mai 2014
1 Afișari
Peste 2.000 de copii au alergat lângă Casa Poporului, la Bucharest International Half-Marathon

Sute de copii au invadat Piaţa Constituţiei din Bucureşti pentru „Cursa Copiilor” din cadrul Bucharest International Half-Marathon. Băieţi şi fete de la 5 până la 12 ani au uitat de jocurile pe calculator, de fotbalul din spatele blocului cu prietenii şi au luat startul în cea mai aşteptată cursă de maraton, scrie gsp.ro.

Sutele de copii s-au adunat în zona de start în jurul orei 10:00, însă ei au plecat pe categorii de vârstă în concurs, pentru a pune mâna şi pe premiile puse în joc. Cei de 6-7 ani au alergat 850 metri, iar cei de la 8 până la 12 ani câte 1,4 kilometri.

Chiar dacă unii micuţi au căzut pe traseu, au fost ajutaţi de alţi concurenţi şi, în aplauzele părinţilor şi ale prietenilor, au terminat cursa. La final au primit medalii de campioni, dar şi tricouri personalizate de participare la „Cursa Copiilor” din cadrul Bucharest International Half-Marathon, ediţia a III-a.

Cu genunchii juliţi, micuţii au uitat imediat de dureri când au primit îngheţată şi alte premii din partea organizatorilor şi a sponsorilor. Chiar dacă pentru mulţi dintre ei cursa a fost o premieră, pentru restul a devenit deja o tradiţie. „Mereu marchez în calendar data când are loc maratonul copiilor. Chiar dacă alergăm pe o distanţă mică e o plăcere să facem sport şi să ne relaxăm făcând mişcare. Din păcate pentru mine, la anul nu o să mai pot participa la această cursă pentru că fac 13 ani, dar o să-l rog pe tata să mă înscrie la cursa celor mari, chiar dacă nu o să termin concursul, important e să facem mişcare în fiecare zi!”, a spus Alexandru, în vârstă de 12 ani.

Cookies