Peste 2.000 de AMENZI, aplicate taximetriștilor într-o singură zi

de:
30 sept. 2016
0 Afișari
Peste 2.000 de AMENZI, aplicate taximetriștilor într-o singură zi

La data de 27 septembrie, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, peste 650 de polițiști au acționat, la nivel național, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, pentru verificarea transporturilor în regim de taxi. Polițiștii au verificat 4.528 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 2.175 de sancțiuni contravenționale„, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis vineri.

Dintre sancțiunile aplicate, 497 sunt prevăzute de Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 1.678 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice.

Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 29 de permise de conducere, iar pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 195 de certificate de înmatriculare„, se arată în comunicat.

Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii au constatat zece infracțiuni, dintre care șapte la regimul circulației și trei de altă natură.

Cookies