Peste 180 de câini au fost capturați și duși în adăposturile ASPA în luna august. „Soluția civilizată pentru o capitală fără câini pe străzi este sterilizarea”

05 sept. 2023
1320 afișări
Peste 180 de câini au fost capturați și duși în adăposturile ASPA în luna august. „Soluția civilizată pentru o capitală fără câini pe străzi este sterilizarea”
Peste 180 de câini au fost capturați și duși în adăposturile ASPA în luna august. „Soluția civilizată pentru o capitală fără câini pe străzi este sterilizarea” | Sursa foto: Facebook - ASPA

Zeci de câini au fost capturați de angajații ASPA în luna august. Printre aceștia se numără pui abandonați sau câini de rasă lăsați în libertate.

Zeci de câini au ajuns în adăposturile ASPA în luna august

ASPA a transmis, pe pagina de Facebook, că 186 de câini au fost capturați și duși în adăposturi în luna august. Printre aceștia se află câini de abia născuți sau câini de rasă:

Vorbim despre pui abia născuți și aruncați fără mame sau câini de rasă legați cu lesa de un copac și lăsați acolo pentru a fi găsiți și duși în adăpost.

De asemenea, au fost capturați câini care odată abandonați au reușit să supraviețuiască hrănindu-se din gunoaie sau din mila iubitorilor de animale, dar și câini folosiți pentru pază în șantierele de blocuri sau în curțile unor depozite și societăți comerciale.

ASPA oferă o soluție pentru ca animalele să nu mai ajungă pe străzi, astfel străzile din București fiind mai sigure:

Soluția civilizată pentru o capitală fără câini pe străzi este sterilizarea, care oprește înmulțirea necontrolată a câinilor fără stăpân!

Sterilizează gratuit câinele tău! Programări la numărul telefon 0743.204.942, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-16:00!

Animalele de companie au voie în mijloacele de transport public din București și Ilfov

Probabil că mulți dintre locuitorii din București care dețin un animal de companie s-au întrebat dacă acestea au voie în mijloacele de transport în comun. Răspunsul vine de la Protecția Animalelor CJ Ilfov și este unul afirmativ.

Protecția Animalelor CJ Ilfov le reamintește călătorilor însoțiți de câini că în toate mijloacele de transport în comun de pe raza București-Ilfov aceștia sunt bineveniți.

Câinii trebuie să poarte botniță doar în cazul în care fac parte din rasele considerate periculoase, conform Legii OUG 55/2002.

Iată ce a transmis Protecția Animalelor CJ Ilfov pe pagina de Facebook:

În caz că ați uitat, vă reamintim: în autobuzele care circulă în regiunea București-Ilfov aveți voie fără probleme cu câinii voștri. Și nu trebuie să le puneți botniță, decât dacă fac parte din rasele considerate periculoase prin lege (OUG 55/2002).

E normal să ne luăm câinii peste tot cu noi. E normal să aibă voie în autobuze. Absolut normal. E semn de comunitate frumoasă și civilizată. Așadar, dacă vreun polițist local ori altcineva vă zice altceva decât vă spunem noi, să le spuneți că regulamentul a fost schimbat la cererea expresă a președintelui nostru.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies