Peste 170 de oameni ai străzii, în adăposturile primăriilor de sector

de:
27 ian. 2014
0 Afișari
Peste 170 de oameni ai străzii, în adăposturile primăriilor de sector

De vineri după-amiază până luni de dimineaţă, Poliţia Locală a Sectorului 1 şi Ambulanţa Bucureşti au strâns de pe străzi 35 de adulţi şi trei copii, care au fost transportaţi în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1, iar copiii, la Centrul de Plasament Pinocchio, transmite Mediafax.

În cele două adăposturi pentru persoanele fără locuinţe din Sectorul 2 al Capitalei sunt cazate, în acest moment, 52 de persoane. În adăpostul pentru copiii străzii „Dănilă Prepeleac” sunt cazaţi 14 copii, în timp ce în adăpostul Social de Urgenţă pentru Persoane Adulte se află 38 de persoane.

Tot începând de vineri, în sectorul 3 au fost aduse 21 de persoane adulte, la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără adăpost.

În adăposturile administrate de Primăria Sectorului 4 se află 17 persoane – şase adulţi în adăpostul „Sfântul Andrei”, iar 11 copii în adăpostul „Harap Alb”.

În sectorul 6, în urma intervenţiilor echipelor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au fost găsite 50 de oameni aflaţi pe stradă, în pericol de hipotermie. Dintre aceştia, 40 au fost găzduiţi în adăposturile de noapte din subordinea instituţiei, iar celelalte zece, la adăpostul de noapte administrat de Primăria Capitalei.

Tot în Sectorul 6, în zona Militari, a fost găsit un copil de 10 ani care cerşea de la conducătorii auto şi care a fost internat în Centrul de Primire şi Evaluare în Regim de Urgenţă „Arlechino”. În aceeaşi zonă, au fost identificate două familii cu trei copii, aflate în adăposturi improvizate, acestea fiind conduse la domiciliul unor rude, în timp ce alţi doi minori au fost internaţi în spital.

În cele trei adăposturile administrate de Primăria Capitalei se află, încă de duminică noapte, 520 de persoane, iar trei echipe mobile ale Direcţiei de Asistenţă Socială monitorizează, la intervale regulate, alte 46 de persoane adulte care au refuzat adăpostirea.

Tot echipele de asistenţă socială au solicitat plasament în regim de urgenţă pentru şase minori ai căror părinţi nu îşi pot asuma protejarea lor.

Cookies