Peste 170 de infracțiuni financiare, depistate în ultima săptămână. Doru Boștină, implicat în dosar

de:
17 mai 2015
2 afișări
Peste 170 de infracțiuni financiare, depistate în ultima săptămână. Doru Boștină, implicat în dosar

Numai în ultimele șapte zile, poliţiştii au constatat 58 de infracţiuni de evaziune fiscală, 21 la Legea nr.86/2006 privind Codul vamal, 19 înşelăciuni, 18 fapte de abuz în serviciu, 16 infracţiuni de fals în declaraţii, 6 de uz de fals, 5 fapte de neglijenţă în serviciu, 3 la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor, 3 de fals material în înscrisuri oficiale, 3 fapte de delapidare şi 2 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, se arată în comunicatul Poliției Române remis B365.ro.

De asemenea, poliţiştii cercetează câte 2 infracţiuni de fals intelectual, luare de mită şi conflict de interese, precum şi câte o infracţiune de complicitate la evaziune fiscală, una la Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, una la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, una la Legea 31/1990 privind societăţile comerciale, una la OUG 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, una de constituire de grup infracţional organizat şi 4 alte tipuri de infracţiuni.

La data de 14 mai a.c., poliţiţiști Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliţiei Române au efectuat 11 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, pentru destructurarea unei reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul tranzacţiilor cu medicamente.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2012, reprezentanţii unei companii de distribuţie de medicamente ar fi evidenţiat operaţiuni comerciale fictive în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

În circuitul infracţional ar fi implicate şapte societăţi comerciale, atât din categoria firmelor fantomă, cât şi beneficiare ale tranzacţiilor fictive evidenţiate.

Prin intermediul firmelor ar fi fost transferate sume importante de bani (aproximativ 1.000.000 de euro) către persoanele vizate, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.

Activităţile s-au desfăşurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. Au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni.

CITEȘTE ȘI: Avocatul Doru Boştină, URMĂRIT PENAL și REȚINUT pentru evaziune fiscală

Tot la data de 14 mai a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au desfăşurat o operaţiune pentru combaterea evaziunii fiscale, în domeniul IT şi al consultanţei.

Astfel, au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, cu sprijinul Serviciului pentru Intevenţii şi Acţiuni Speciale – I.G.P.R., Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Cei în cauză sunt bănuiţi că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

Una dintre societăţile comerciale care ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, este o casă de avocatură din municipiul Bucureşti.Prejudicul estimat cauzat bugetului de stat este de peste 1.000.000 de euro. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cookies