Peste 160 de căței de rasă comună, sterilizați, sâmbătă și duminică, în București. ASPA continuă campania și în ultimul weekend din februarie

20 feb. 2023
111 Afișari
Peste 160 de căței de rasă comună, sterilizați, sâmbătă și duminică, în București. ASPA continuă campania și în ultimul weekend din februarie
Peste 160 de căței de rasă comună, sterilizați la sfârșitul săptămânii trecute, în București. ASPA continuă campania și în ultimul weekend din februarie. Sursa foto: Facebook/ ASPA București

ASPA anunță că peste 160 de căței de rasă comună au fost sterilizați, în cadrul clinicilor veterinare mobile, la sfârșitul săptămânii trecute. Campania continuă și în ultimul weekend din luna februarie, transmite Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

Contină campania de sterilizare pentru cățeii de rasă comună din București

În weekendul ce tocmai a trecut, 18-19 februarie 2023, peste 160 de câini de rasă comună au fost sterilizați.

ASPA transmite că sterilizările continuă și în ultimul weekend din luna februarie, în zilele de 25 și 26, cu ajutorul clinicilor veterinare mobile, aflate, în prezent, în sectoarele 1, 4 și 6:

  • în Sectorul 1 se află Clinica veterinară mobilă Sache Vet Clinic – Str. Pajurei nr. 13;
  • în Sectorul 4 se află Clinica veterinară mobilă Hands and Paws Vet – Șos. Olteniței nr. 169;
  • în Sectorul 6 se află Clinica veterinară mobilă Green Vetcare – Str. Răsadniței nr. 59 .

Pentru programări, bucureștenii trebuie să sune la numărul de telefon 0743.204.942, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 16:00.

Campania de sterilizări gratuite a Primăriei Capitalei prin ASPA asigură gratuit următoarele:

  • sterilizarea;
  • microciparea;
  • înregistrarea în RECS;
  • tratamentul post operator;
  • carnetul de sănătate.

Sâmbătă, 18 februarie, ASPA anunța la sfârșitul zilei că au fost sterilizați gratuit aproape 100 de căței de rasă comună.

Nesterilizarea cățeilor de rasă comună se sancționează cu amendă

„Contribuie și tu la combaterea fenomenului de înmulțire necontrolată a animalelor fără deținător❗ E GRATUIT!
❗ Nesterilizarea câinilor de rasă comună se sancționează cu *AMENDĂ* cuprinsă între 5.000-10.000 lei”, amintesc reprezentanții ASPA într-o postare pe Facebook.

Pe lângă sterilizare, importante sunt și microciparea, dar și înregistrarea în RECS. Aceasta este o bază de date națională unde sunt notate toate evenimentele importante din viața cățelului: toate vaccinările antirabice, deparazitările, intervențiile chirurgicale, dar și decesul.

Microcipul este un dispozitiv foarte mic (cât un bob de orez) și este inserat de către un medic veterinar, cu o seringă de unică folosință, sub pielea patrupedului, între omoplați. Procedura este simplă și nu provoacă nici un fel de suferință animalului de companie. Odată implantat, microcipul rămâne localizat în acel punct pentru toată viața.

„Fii un proprietar responsabil și microcipează-ți câinele!
Această măsură a fost gândită doar pentru siguranța și protecția animalului tău de companie”, explică ASPA.

Cookies