Noaptea Muzeelor 2013: peste 1500 de persoane au fost la BCU. Cu ce i-a întâmpinat biblioteca

de:
19 mai 2013
0 Afișari
Noaptea Muzeelor 2013: peste 1500 de persoane au fost la BCU. Cu ce i-a întâmpinat biblioteca

Biblioteca Centrala Universitara „Carol I” a oferit tururi gratuite unui numar de peste 1500 de oameni interesati sa o descopere si în acest an.

Pe lânga tururile ghidate, participantii s-au bucurat de o suita de evenimente pe parcursul serii si o expozitie de carte veche si rara „Spatiul românesc încarti europene”. Corul Colegiului German Goethe, dirijor Adelina Oltean si elevii Scolii de Muzica si Arte Plastice nr. 5 au înfrumusetat atmosfera, iar Cvartetul de muzica Earth, Wind and Drums a readus spiritul anilor ’60 într-o fuziune inedita a standardelor de jazz cu notele avangardiste ale jazz-ului contemporan.

La miezul noptii, spectacolul de teatru Ruleta Ruseasca, o productie oferita de Teatrul de Arta din Bucuresti, s-a jucat cu sala plina. Piesa este o adaptare scenica a poemului lui Vladimir Maiakovsky „Norul cu pantaloni”, avându-l în rolulprincipal pe Ovidiu Niculescu, pe muzica live interpretata de Traian Balanescu, Liviu Manescu si Doru Cinca (Trupa Veche).

Galeria de arta GALATECA i-a adus în fata publicului pe Simon Henwood, autorul expozitiei Henwood Library- din dragoste de carte si de arte, si pe Michael Gira, solistul trupei britanice Swans, pentru o sesiune de întrebari si raspunsuri. Vizitatorii au putut sa vizioneze o proiectie speciala a documentarului realizat de Henwood pentru albumul ‘The Seer’ al formatiei Swans.

Cookies