ÎN BUCUREȘTI

Peste 15.000 de oameni s-au vaccinat la Maratonul din București. Așteptările, depășite cu 50%. Posibilă prelungire a programului

Maratonul vaccinării din Capitală a intrat în cea de-a treia și ultima zi. Până duminică la prânz, peste 15.000 de persoane s-au vaccinat la centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Așteptările organizatorilor au fost depășite deja cu 50%, aceștia preconizând 10.000 de oameni care să participe la maratonul de la București. Sâmbătă seară dozele au fost suplimentate, iar acum se ia în calcul ca maratonul care ar urma să se încheie luni la ora 8 dimineața să fie prelungit dacă va mai fi lume la coadă.

Duminică la prânz, coada de la Sala Palatului se întinde pe câteva zeci de metri. Oamenii așteaptă aproximativ un sfert de oră până să intre într-unul din cele 40 de cabinete deschise non-stop.

Medicii, rezidenții, studenții, dar și voluntarii spun că oboseala nu contează pentru că sunt motivați de numărul mare de persoane care au venit să se vaccineze.

„N-am putut să simt oboseala, au fost foarte multe lucruri de făcut pe lângă fișa postului ca medici rezidenți, a trebuit să facem multe lucruri, să ne coordonăm cu studenții. Nici după 24 de ore nu mi-e somn. Înainte să începem activitatea, când ne-am strâns cu 2 ore și jumătate înainte, toți studenții, medici rezidenți erau pregătiți pe poziții. A fost o emoție care a devenit din ce în ce mai mare până când porțile s-au deschis și, ca la orice examen la facultate, în momentul ăla nu mai era nicio emoție, am început să primim oameni și să începem vaccinarea”, a declarat, pentru Digi24, Horea Constantin Chirilă, medic rezident la neurologie pediatrică la Spitalul Obregia, președintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button