FIT CITY

Peste 130 de spitale de stat şi private funcţionează fără unităţi de transfuzie AUTORIZATE

Ministerul Sănătăţii a centralizat situaţia autorizării unităţilor de transfuzii din spitalele româneşti publice şi private. Datele furnizate ministerului de către Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) din toate judeţele au fost comparate cu unităţile care primesc sânge şi produse sanguine de la Institutul Naţional de Hematologie şi Centrele de Transfuzii, precizează MS.

Rezultatul arată că 108 unităţi publice şi 34 private funcţionează fără unităţi de transfuzii autorizate de Direcţiile de Sănătate Publică, notează news.ro.

Printre spitalele care nu sunt autorizate să facă transfuzii, dar au primit sânge în 2016, se află mai multe unităţi sanitare din Bucureşti: Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”, Spitalul de Arşi, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”. Pentru alte unităţi, cum ar fi Spitalul CF2 sau Spitalul Elias nu există date de la DSP, mai arată ministerul.

Pe lista spitalelor neautorizate pentru transfuzii mai figurează, între altele: Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov, Spitalul Clinic de Copii Braşov, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău – secţia ATI Maternitate, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologice „Victor Babeş” Timişoara, Spitalul Municipal Oradea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button