ARHIVA B365

Peste 1200 de jandarmi bucureşteni vor asigura ordinea în Capitală de sărbători

Jandarmii bucureşteni se vor afla la datorie şi vor patrula pe traseele de deplasare către zonele unde municipalitatea organizează evenimente precum şi în zone cum sunt: pieţele, gările, autogările, târgurile, staţiile R.A.T.B. sau pe mijloacele de transport în comun care duc către marile centre comerciale.

Din estimări şi experienţa acumulată în anii precedenţi, Jandarmeria Capitalei se aşteaptă ca peste 100 000 de cetăţeni bucureşteni să participe la diversele activităţi prilejuite de sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou.

Având în vedere acest aspect, premergător acestei perioade, au fost intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni în zonele şi arterele intens circulate, în preajma cluburilor, restaurantelor, sălilor de jocuri, urmărind descurajarea persoanelor care ar încerca să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Totodată, Jandarmeria Bucureşti desfăşoară în acestă perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific iernii, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Reamintim că în conformitate cu prevederile legale, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite facem următoarele recomandări:

– persoanele care participă la evenimente în Bucureşti să manifeste răbdare, să respecte recomandările jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt invitaţi să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă sau să solicite echipajele de jandarmi prin sistemul unic de urgenţă „112″;

– în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii pentru a preveni eventualele accidente survenite în urma folosiri obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button