Peste 1200 de câini neînregistrați, găsiți în adăposturi. 300 dintre ei n-au fost hrăniți de 3 zile

de:
10 iul. 2013
1 Afișari
Peste 1200 de câini neînregistrați, găsiți în adăposturi. 300 dintre ei n-au fost hrăniți de 3 zile

În urma verificărilor efectuate au fost descoperiţi peste 1.200 de câini care erau ţinuţi în condiţii improprii de igienă, nesterilizaţi, neînregistraţi şi nevaccinaţi, potrivit lui Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA

Acesta a declarat, pentru Adevarul.ro, că a putut intra într-un singur adăpost, cel din Sectorul 6. Pentru restul adăposturilor, reprezentanţii ASPA au făcut filmări de deasupra lor.

Unul dintre adăposturile identificate de ASPA aparţine Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară EMA (Ema Shelter, fostă Laila) , unde au fost identificaţi 304 câini nevaccinaţi, neînregistraţi şi o bună parte nesterilizaţi.

Într-un adăpost din Sectorul 6, detinut de Asociaţia „Prietenii Animalelor-România“, au fost descoperiţi 600 de câini nedeclaraţi, nevaccinaţi antirabic şi în mare parte nesterilizaţi.

Asociatia banuieste ca inca 300 de caini s-ar mai gasi in adapostul Fundaţiei „Daisy Hope”, insa, de trei zile, niciun angajat nu a descuiat poarta pentru a hrani sau a da apa animalelor.

La sfârşitul lunii aprilie, în urma unor sesizări care aveau ca obiect mirosul şi zgomotul făcut de câinii unui adăpost din Sectorul 3 al Capitalei, mai mulţi inspectori ai municipalităţii şi reprezentanţi ASPA au încercat să facă verificări. Reprezentanţii municipalităţii nu au fost lăsaţi să intre în adăpost, dar Răzvan Băncescu a declarat că au fost identificaţi 304 câini fără stăpân, iar adăpostul funcţiona fără autorizaţie şi fără acordul proprietarului de drept al imobilului respectiv, potrivit Mediafax.

La adăpostul din Drumul Săbăreni nr. 69-73, care funcţiona în baza avizelor prevăzute de lege, Asociaţia „Prietenii Animalelor – România” a fost amendată cu 5.000 de lei de inspectorii municipalităţii, pentru nerespectarea normelor de salubritate şi igienizare pe teritorul municipiului Bucureşti, iar pentru adăpostul „Daisy Hope” se aşteaptă identificarea persoanelor care reprezinta fundatia.

Persoanele fizice și juridice, instituțiile și ONG-urile care dețin câini pe raza Municipiului București sunt obligați să-i înregistreze la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA); în caz contrar, proprietarii sunt sancţionaţi cu 3.000 de lei.

Cookies