Peste 12.700 de apeluri la linia telefonică pentru copii cu conduită autodistructivă din Bucureşti

de:
08 sept. 2012
0 Afișari
Peste 12.700 de apeluri la linia telefonică pentru copii cu conduită autodistructivă din Bucureşti

Datorită rezultatelor obţinute până în acest moment, precum şi oportunităţile de dezvoltare ale acestei linii telefonice, care vizează în primul rând existenţa şi, mai ales, disponibilitatea unui număr verde european specializat în domeniul crizei emoţionale, mai uşor de reţinut pentru potenţialii apelanţi, s-au efectuat demersurile necesare în vederea transformării actualului 0800 080 100 în 116 123 (număr pus la dispoziţie de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii), potrivit sursei citate.

Schimbarea numărului devine operaţională în data de 10 septembrie 2012, Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului. Timp de 90 de zile, însă, vechiul număr şi cel nou vor funcţiona în paralel.

„Serviciul oferit la numărul 116123 permite apelantului să beneficieze de o relaţie umană adevărată şi adecvată situaţiei delicate în care acesta se regăseşte, oferindu-i-se posibilitatea de a fi ascultat fără a fi judecat şi, de asemenea, oferindu-i-se sprijin emoţional în vederea depăşirii stării de criză psihologică sau a conduitei autodistructive iminente”, se mai arată în comunicat.

Linia telefonică pentru copii şi adolescenţi cu conduită autodistructivă iminentă din municipiul Bucureşti a fost înfiinţată în 2009, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 308/ 2009, modificată şi completată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 13/ 2011, iar funcţionatea sa a fost asigurată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, împreună cu Spitalul de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, în parteneriat cu Asociaţia de Suicidologie.

Spaţiul necesar şi utilităţile aferente au fost puse la dispoziţie de Spitalul de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”. Pentru o eficientizarea activităţii, voluntarii care preiau apelurile, cu specializări în psihologie, psihiatrie, sociologie, asistenţă socială, teologie etc. s-au constituit, în anul 2011, în Asociaţia de Suicidologie, precizează DGASMB.

 

Cookies