„Îngerii salvatori” de la SMURD București VIDEO: Cele mai dramatice intervenții

de:
17 mai 2013
0 afișări

Miercuri, SMURD a împlinit cinci ani de activitate la nivelul Capitalei. Cu această ocazie, inspectorul şef Stelian Duduş a precizat că, din 2008 şi până în prezent, echipajele SMURD au intervenit în peste 280.000 de cazuri, numai în Capitală, şi au asistat medical peste 225.000 de persoane, reprezentând mai bine de 10% din populaţia Bucureştiului.

Supranumiţi „îngerii salvatori”, angajaţii SMURD au ajuns, în ultimii ani, să salveze sute de mii de vieţi şi să pună bazele unui „brand naţional, indisolubil”, fondat de doctorul Raed Arafat, a precizat prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă.

Când în topul încrederii populaţiei aflăm că Raed Arafat îl devansează cu aproape 20% pe guvernatorul României, al doilea clasat, nu ne rămâne decât să ne plecăm cu deferenţă în faţa acestei ctitorii, care este SMURD-ul, şi să ne plecăm cu respect şi preţuire în faţa salvatorilor SMURD din cadrul ISU „Dealul Spirii” Bucureşti, medici şi asistenţi medicali„, a declarat prefectul Bucureştiului, Georgeta Gavrilă.

Începutul acestei activităţi presupunea, în anul 2008, operaţionalizarea câtorva autospeciale de prim ajutor. Pe parcurs, autospecialele au fost suplimentate, prin efortul concentrat al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţilor publice locale, în special cu ajutorul Primăriei Generale, dar şi cu sprijinul societăţii civile, prin Fundaţia pentru SMURD. După cinci ani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti a ajuns să poată interveni pentru asigurarea primului ajutor, în medie, cu 17 autospeciale de prim ajutor, 2 autospeciale de terapie intensivă mobilă, 2 motociclete, 2 autospeciale de transport victime multiple, cu posibilitatea de operaţionalizare, în cel mai scurt timp, a încă 3 astfel de autospeciale, precum şi posibilitatea de operaţionalizare, la nevoie, a 2 spitale mobile. Toate aceste autospeciale sunt operaţionale zilnic şi, prin colaborarea cu Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca, asigură servicii de prim ajutor pentru cetăţenii Municipiului Bucureşti şi nu numai„, a declarat inspectorul şef Duduş.

Duduş a mai precizat că, începând din ianuarie 2013, a fost operaţionalizat şi sistemul de monitorizare video a intervenţiilor cu aparatură video portabilă. Astfel, personalul de prim ajutor poate executa o transmisie video în dispeceratul ISU, care permite creşterea activităţii de coordonare de către medicul din dispecerat, dar poate fi folosit şi pentru a transmite imagini video de la intervenţii pentru creşterea eficienţei echipajelor în teren.

Cookies