Peste 1000 de copii şi tineri trăiesc pe stradă, în Capitală

de:
12 iun. 2014
1 Afișari
Peste 1000 de copii şi tineri trăiesc pe stradă, în Capitală

Dintre acestia, peste 58% locuiesc pe strada permanent, iar restul se afla in aceasta situatie temporar, informează Hotnews.ro.

Studiul a fost prezentat de Ciprian Gradinaru, sociolog al organizatiei. Acesta a aratat ca respectiva cercetare s-a facut pe un esantion de 701 copii si tineri pana la 35 de ani. Potrivit lui Gradinaru, tinerii care traiesc in strada isi asigura traiul din cersit (in proportie de peste 50 la suta), colectare de deseuri (peste 30 la suta) sau furturi (peste 20 la suta).

De asemenea, conform documentului, 29 la suta dintre persoanele care locuiesc in strada folosesc droguri injectabile. Aproximativ 10 la suta dintre tinerii care locuiesc in strada declara ca stiu ca sufera de HIV iar opt la suta dintre cei care traiesc temporar in strada si zece la suta dintre cei care traiesc permanent in strada declara ca stiu ca sufera de tuberculoza.

Reprezentantul Salvati Copiii a mai spus ca, daca este luata in considerare varsta celor care au declarat ca locuiesc in strada de peste 10 ani, se poate estima ca acestia sunt fostii copii ai strazii din anii ’90, ajunsi acum la varsta adulta.

Cookies