Peste 1000 de animale de companie din Sectorul 1 vor fi sterilizate GRATUIT

de:
27 mai 2015
0 Afișari
Peste 1000 de animale de companie din Sectorul 1 vor fi sterilizate GRATUIT

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, locuitorii din Sectorul 1 care dețin animale de companie și care doresc să-și sterilizeze câinii sau pisicile se pot programa telefonic la unul dintre cele două Centre de mai jos.

Pentru centrul situat în str. Pajurei nr. 13, programările se fac la telefon 021/668.36.47, iar pentru centrul din str. Gârlei nr. 2 la telefon 021/233.05.27. Programul de funcționare al acestor centre este următorul: de luni până joi între orele 08.00-16.30, iar vineri, în intervalul orar 08.00-14.00.

Pentru proprietarii de animale, persoane vârstnice sau nedeplasabile, Serviciul Poliţia Animalelor asigură transportul gratuit al animalelor.

Costurile estimate de autoritatea locală care se ridică la aproximativ 50.000 lei vor fi suportate din bugetul Poliției Locale a Sectorului 1, potrivit unei hotărâri a consilierilor locali. Mai multe detalii AICI.

Potrivit Legii nr. 258/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, proprietarii de animale de companie sunt obligați să-și sterilizeze câinii de rasă comună şi metiştii acestora, în caz contrar putând fi sancționați cu amenzi de până la 10.000 lei.

Administrația locală a Sectorului 1 a deschis, încă din vara anului 2008, două Centre de Asistenţă Sanitar-Veterinară Socială: unul situat în strada Pajurei nr. 13 şi cel de-al doilea în strada Gârlei nr. 2, unde locuitorii acestei zone administrative își pot steriliza gratuit animalele de companie. De la deschiderea celor două centre veterinare, peste 5000 de câini și pisici au fost sterilizați gratuit în cadrul acestui program demarat de Primăria Sectorului 1.

CITEȘTE ȘI: În București s-a deschis o clinică veterinară unde se pot steriliza GRATUIT câinii cu stăpân

STERILIZARE GRATUITĂ ANIMALE DE COMPANIE. La sfârșitul lunii februarie, Asociația Dog Rescue a inaugurat clinica veterinară TurboPet ce va oferi servicii GRATUITE de sterilizare a animalelor de companie, dar și a celor de pe stradă. Cu ocazia inaugurării, Asociația Dog Rescue România a dat startul Programului de Sterilizare Gratuită ce va fi oferit tuturor locuitorilor din Sectorul 3. Toți cetățenii care au domiciliul în Sectorul 3 pe baza unei programări, vor putea merge la clinica TurboPet (deschisă NON-STOP) pentru sterilizarea gratuită a animalelor lor sau a celor de pe stradă. 

Cookies