Peste 1000 de amenzi date de polițiști taximetriștilor din zona gărilor și aeroporturilor

de:
28 nov. 2015
0 Afișari
Peste 1000 de amenzi date de polițiști taximetriștilor din zona gărilor și aeroporturilor

Politistii de la transporturi si cei de la rutiera au verificat, la nivel national, legalitatea activitatii de taximetrie in zona garilor si aeroporturilor. Intr-o singura zi, au fost verificate aproape 2.500 de autoturisme si au fost aplicate peste 1.000 de sanctiuni contraventionale, pentru abateri de la normele legale care reglementeaza circulatia pe drumurile publice si activitatea de taximetrie si rent-a-car, infromeaza Politia Romana, citata de Hotnews.ro.

La data de 25 noiembrie a.c., sub coordonarea Directiei Rutiere si Directiei de Politie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au desfasurat o actiune in zona aeroporturilor, a Garii de Nord Bucuresti si statiilor de cale ferata din municipiile resedinta de judet.

Cei 430 de politisti de la rutiera, 162 de politisti de la transporturi si 53 de reprezentanti ai altor institutii cu atributii in domeniu angrenati in activitati au verificat autovehiculele care efectueaza transport in regim de taxi.

Pe parcursul unei zile, au fost verificate 2.439 de autoturisme, iar in urma neregulilor constatate, au fost constatate 3 infractiuni si au fost aplicate 1.033 de sanctiuni contraventionale.

Dintre abaterile constatate, 860 au fost pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice si 221 pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

De asemenea, ca masura complementara, au fost retinute 3 permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce si au fost retrase 56 de certificate de inmatriculare.

In cadrul actiunii, politistii au depistat o femeie , de 49 de ani, din Bucuresti, care efectua transport rutier de persoane in regim taxi in zona Garii de Nord.

In urma controlului, politistii au constatat ca aceasta a intervenit asupra componentelor aparatului de taxat, in scopul neincluderii unor venituri in memoria fiscala a aparatului si i-au aplicat o sanctiune contraventionala.

Cookies