Peste 100 de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva lui Oprea

de:
23 sept. 2016
1 Afișari
Peste 100 de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva lui Oprea

La mai bine de o oră după ora 18.00, ora anunţată pentru începerea protestului, în Piaţa Universităţii se aflau aproximativ 100 de manifestanţi, potrivit news.ro.

Protestatarii strigă „Vrem trei sute, nu şase sute”, făcând referire la numărul prea mare de parlamentari din legislativ şi „73, nişte derbedei”, făcând referire la cei 73 de senatori care au votat pentru respingerea cererii formulate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ei afişează pancarte pe care este scris „Împreună curăţăm parlamentul”, „Corupţia ucide!”, „Vrem respect, demnitate, cinste şi onoare”.

„Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut reţinerea, arestarea sau altă măsură preventivă. S-a cerut accesul liber al Justiţiei pentru a se putea stabili, conform normelor statului de drept şi ale democraţiei, dacă este sau nu vinovat. Dar PSD şi acoliţii din ALDE şi PRU au pus statul de drept între paranteze, din nou. L-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poţi să furi, poţi să ucizi, poţi să faci orice dacă eşti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioară a Parlamentului, instituţia fundamentală a democraţiei„, au scris, pe Facebook, organizatorii manifestaţiei.

Cookies