Peste 100 de mașini parcate ilegal în Sectorul 1, ridicate în 2023. Au fost vizate vehiculele lăsate pe trecerile pentru pietoni sau în intersecții

21 feb. 2023
2985 afișări
Peste 100 de mașini parcate ilegal în Sectorul 1, ridicate în 2023. Au fost vizate vehiculele lăsate pe trecerile pentru pietoni sau în intersecții
Peste 100 de mașini parcate ilegal în Sectorul 1, ridicate în 2023. Au fost vizate vehiculele lăsate pe trecerile pentru pietoni sau în intersecții | Sursă foto: Facebook- Clotilde Armand

Primăria anunță că au fost intensificate operațiunile de ridicare în ceea ce privește mașinile parcate ilegal în Sectorul 1.

De la începutul anului 2023 mai multe de 100 de vehicule ce erau parcate ilegal sau care staționau neregulamentar au fost ridicate.

Se ridică mașinile parcate ilegal în Sectorul 1 din București

Primăria Sectorului 1 a anunțat bucureștenii că mașinile ce vor fi parcate aiurea pe străzi vor fi ridicate de către autorități. Sunt vizate în special vehiculele care:

  • Sunt parcate/staționate pe trecerile de pietoni,
  • Sunt parcate/staționate în intersecții,
  • Blochează accesul în proprietățile alăturate drumurilor publice,
  • Blochează intrările în unitățile de învățământ și în spitale, etc.

Acțiunile de ridicare a mașinilor parcate ilegal au fost intensificate pe la începutul acestui an. Din ianuarie și până acum au fost ridicate peste 100 de vehicule.

Am dat dispoziții echipajelor Poliției Locale Sector 1 să accelereze acțiunile din teren, să facă o campanie de conștientizare a importanței respectării legislației rutiere și să ridice autovehiculele parcate în dispreț față de lege și față de participanții în trafic, a declarat Clotilde Armand, primarul din S1.

Te-ar mai putea interesa și: 

Cât trebuie să plătească bucureștenii pentru a recupera mașinile

Mașinile ce sunt ridicate de pe domeniul public din Sectorul 1 sunt depozitate într-un spațiu special amenajat în acest scop. Acesta este situat pe Șoseaua Odăii numărul 3-5.

Pentru recuperarea vehiculelor, bucureștenii trebuie să achite tarifele de ridicare, transport și depozitare. Iată care sunt acestea:

Tarifele de ridicare sunt de:

  • 200 de lei, pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
  • 270 de lei, pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport sunt de:

  • 150 de lei, pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
  • 200 de lei, pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de peste 5 tone.

Tariful de depozitare este de:

  • În primele 24 de ore – 75 de lei,
  • După intervalul de 24 de ore – 25 de lei/zi,

Tariful de depozitare este calculat pe intervale de 24 de ore începând de la data și ora la care mașina întră în spațiul special amenajat.

Cei care lasă mașinile parcate pe treceri vor fi amendați

Primăria sectorului 1 îi atenționează pe cetățeni că dacă mașinile sunt parcate pe trecerile de pietoni sau la mai puțin de 25 de metri de acestea vor fi amendați.

Regulile de circulație sunt făcute să fie respectate. Unii cetățeni nu înțeleg de ce este important acest lucru și ne pun viețile în pericol. În Sectorul 1, una din principalele cauze de accidente rutiere pe drumurile publice este parcarea ilegală a vehiculelor în aproprierea trecerilor pentru pietoni, a declarat edilul Clotilde Armand.

Amenzile pe care le riscă bucureștenii sunt cuprinse între 580 și 725 lei. De asemenea, șoferii vor fi sancționați și cu 3 puncte de penalizare.

Cookies