Peste 10.000 de români şi străini şi 290 de gameri, la DreamHack Bucureşti

de:
16 sept. 2013
0 Afișari
Peste 10.000 de români şi străini şi 290 de gameri, la DreamHack Bucureşti

DreamHack Bucureşti, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa, a avut loc, în week-end, în Capitală. Mii de români şi străini din Coreea de Sud, Suedia, Danemarca, Rusia sau Bulgaria au venit la Bucureşti şi s-au instalat în faţa Sălii Polivalente încă de la primele ore ale dimineţii pentru a juca sau doar pentru a urmări competiţiile de Starcrafts 2 (joc de strategie), League of Legends (LoL – joc de strategie) sau CS-Go (Counter Strike – Global Offensive – joc din categoria first person shooter), scrie zf.ro.

Printre participanţii la cea de-a treia ediţie a DreamHack Bucureşti s-a aflat şi Andrei Nodea (27 de ani), cunoscut sub pseudonimul de DeathAngel. El este membru al echipei 7xTeam, una dintre cele mai vechi echipe de profil şi a ajuns să câştige o sumă impresionantă din jocuri. Programator de profesie, Andrei Nodea spune că se joacă în medie opt ore pe zi şi a ajuns să câştige 100.000 de euro pe an din competiţii şi sponsorizări. „Ai nevoie de sponsori care să se implice în domeniu şi care să te susţină. Acum sponsorul meu este un rus bogat şi sunt în echipă cu alţi 7-8 gameri, majoritatea ruşi. De regulă sponsorii te pun să le porţi numele pe tricou şi să le mulţumeşti atunci când dai interviuri”, a precizat Nodea. 

Un gamer profesionist primeşte un salariu lunar ce poate varia de la 100 de euro, pentru jucătorii „up and coming” dar promiţători, la 6.000 de euro pe lună pentru cei mai buni, potrivit lui Valentin Chivu, manager general al Newrosoft, o echipă românescă formată însă doar din străini – doi ucrainieni, doi germani şi un finlandez. Salariilor fixe li se adaugă banii câştigaţi în turnee, care sunt împărţiţi cu managerii.

Gamerii au venit la Bucureşti cu întreaga echipă, care cuprinde manageri, antrenori, maseuri şi psihologi, la fel ca în cazul oricăror alţi sportivi. Scopul lor este obţinerea recunoaşterii la nivel mondial, atragerea de noi sponsori şi câştigarea premiilor în valoare de câteva mii de euro. Câştigătorii finalei din România se vor duce la evenimentul DreamHack Stockholm, unde se va juca practic finala cea mare.

Preţul unui abonament la DreamHack Bucureşti, care asigura intrarea în ambele zile ale competiţiei, a fost de 49 lei, iar preţul unui abonament VIP a fost de 299 lei.

Cookies