Peste 10.000 de români au rămas fără ajutoare sociale

de:
02 iun. 2015
0 Afișari
Peste 10.000 de români au rămas fără ajutoare sociale

Mii de români care trăiau din ajutoare sociale şi indemnizaţii de creştere a copilului au aflat marți că nu vor mai primi aceşti bani pentru că nu și-au plătiti impozitele, anunță realitatea.net.

În această situaţie se găsesc peste 3.000 de persoane, care beneficiau de indemnizaţii de creştere a copilului, alţi 3.000 nu mai primesc ajutorul pentru susţinerea familiei, iar faţă de 4.500 s-a stopat plata venitului minim garantat. În total, statul estimează că va face o economie de peste 3,7 milioane de lei, fără a fi pus la socoteală cât pierde din neachitarea taxelor şi impozitelor.

Cei carora le-a fost suspendata plata indemnizatiilor sociale vor putea, totusi, in termen de 5 luni, sa isi recupereze banii, in cazul in care achita taxele si impozitele catre stat. Daca insa nu vor face acest lucru, atunci vor ramane definitiv fara indemnizatii sociale.

Numărul românilor cărora le-au fost suspendate indemnizaţiile sociale a crescut anul acesta cu aproape 15% faţă de 2014. Cei mai mulţi sunt din Bucureşti, Dolj, Mureş şi Prahova.

Cookies