ÎN BUCUREȘTI

Peste 10.000 de oameni au ieșit în stradă în București sâmbătă seara. Jandarmeria a împărțit amenzi, dar le-a mulțumit protestatarilor că acțiunea a fost pașnică

Peste 10.000 de oameni au ieșit în stradă în București sâmbătă seara, anunță autoritățile, cu toate că acțiunea de protest era limitată la 100 de persoane. Jandarmeria a anunțat duminică faptul că a împărțit amenzi pentru nerespectarea măsurilor în vigoare, dar le-a mulțumit protestatarilor că acțiunea a fost una pașnică, fără incidente.

Seară plină în București sâmbătă, atunci când peste 10.000 de oameni au ieșit în stradă, atât în Piața Victoriei, cât și la Universitate. Aseară au fost organizate două acțiuni separate de protest, care la un moment dat s-au unit și au format un grup mare. Totuși, evenimentele nu s-au lăsat fără repercusiuni, iar Jandarmeria Capitalei a dat numeroase amenzi, atât protestatarilor, cât și organizatorilor, după ce numărul participanților legali a fost depășit cu mult.

Amenzi în București pentru organizatorii protestelor

Organizatori protestelor antirestricții de aseară din București au fost amendați, în contextul în care numărul participanților la manifestații a fost cu mult mai mare decât limita prevăzută de lege ca urmare a ratei mari de infectare din Capitală. Astfel, cu toate că legal ar fi fost voie ca 100 de persoane să protesteze, numărul acestora a fost de cel puțin 10 ori mai mare. Totuși, un lucru de apreciat, este acela că Jandarmeria București a mulțumit protestatarilor că au manifestat pașnic și nu au existat incidente violente.

Anunțul Jandarmeriei privind protestele din București

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob, a transmis duminică la Digi24 că organizatorii protestelor de sâmbătă seara, la care au participat peste 10.000 de oameni, au fost amendați. Totuși, nu se știe care este suma cu care manifestanții au fost amendați sau care este valoarea propriu-zis a amenzii pe care organizatorii au avut-o de plătit.

”Confirm că au fost sancționați contravențional. Nu am cunoștință despre cifră”, a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București. Acesta a subliniat că amenda acordată pentru organizatori este între 2.000 și 10.000 de lei, iar pentru protestatari între 500 și 2500 de lei.

Încă se analizează imagini de la proteste

Alexandru Iacob a mai declarat că au fost sancționați și participanți la manifestație, dar nu a putut da valoarea totală a amenzilor, argumentând că încă se analizează imaginile. Totodată, purtătorul de cuvânt a ținut să mulțumească protestatarilor pentru că nu au creat incidențe și au protestat într-un mod pașnic.

Protestele de sâmbătă seară au avot loc la Victoriei și la Universitate. Oamenii au protestat față de restricțiile impuse de autorități și au militat antivaccinare. Ele au fost organizate de George Simion și AUR, dar și de grupări precum Legitima Aparare, Calea Neamului sau Starea de Libertate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button