ARHIVA B365

În 2011, vor fi create 1.500 de noi locuri în grădiniţele din Sectorul 1

În anul şcolar 2011-2012 vor exista aproximativ 8.000 de locuri în grădiniţele aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1, faţă de 6.500 câte există în prezent, anunţă Primăria.

„Toţi copiii din Sectorul 1 cu vârste de grădiniţă au un loc asigurat într-una din cele 52 de unităţi preşcolare administrate de Primărie. Mai mult, vom începe construcţia a trei grădiniţe noi, având astfel un plus de peste 1.500 de locuri. În Sectorul 1 nu se poate vorbi despre o criză a locurilor în grădiniţe, pentru că am anticipat această problemă încă de anii trecuţi şi am luat măsuri din timp, pentru a preveni o problemă cu care, din păcate, se confruntă alte sectoare sau localităţi din ţară”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

La Grădiniţa de copii nr. 222 va fi construit un nou corp de clădire. Noua grădiniţă va avea 3 etaje supraterane, P+2, dar şi un subsol. După aproximativ acelaşi tipar vor fi construite şi celelalte două grădiniţe: Grădiniţa nr. 146 şi grădiniţa din incinta Școlii nr. 178. De asemenea, tot în acest an, la Grădiniţa nr. 50, de pe strada Nicolae Iorga, vor începe lucrările de extindere, restaurare şi consolidare, iar lucrările de construire a unui corp nou de clădire la Grădiniţa nr. 42, începute în anul 2010, vor fi finalizate, anunţă Primăria Sectorului 1.

În acest an vor fi construite şi trei noi săli de sport la Școlile nr. 152, 181 şi 183, şi vor fi extinse sălile de sport existente la Școala nr. 179 şi la Liceul Alexandru Vlahuţă. Sălile vor avea o suprafaţă desfăşurată la parter de peste 800 de metri pătraţi şi gradene pentru 200 de persoane.

În plus, tot în acest an, va fi construit un nou cămin pentru elevi la Liceul Constantin Brâncoveanu care va include camere de cazare, bucătărie, o sală de mese şi o sală de festivităţi şi va extinde atelierele mecanice din cadrul Colegiul Tehnic Griviţa.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button