Peste 1.500 de militari şi poliţişti au participat la parada dedicată Zilei Naţionale

de:
01 dec. 2010
0 afișări
Peste 1.500 de militari şi poliţişti au participat la parada dedicată Zilei Naţionale

Peste 1.500 de cadre din MApN, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază au participat, miercuri, la parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală. VEZI TRASEELE DEVIATE DIN CAUZA PARADEI

Comandantul paradei de 1 Decembrie a fost generalul de brigadă Nicolae Ciucă, comandantul Brigăzii 282 Mecanizată „Unirea Principatelor”, unul din cei mai tineri generali ai Armatei României. Generalul Ciucă a fost prezent în toate misiunile externe în care Armata a participat cu trupe, respectiv în teatrele de operaţii din Angola, Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Afganistan şi Irak.

La parada din Piaţa Arcului de Triumf au participat militari din toate cele trei categorii de forţe ale Armatei, respectiv din Forţele Terestre, Navale şi Aeriene, scrie realitatea.net.

Pe sub Arcul de Triumf au trecut şi studenţii Academiei Tehnice Militare, Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” şi elevii Colegiului Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”.

Avioanele şi elicopterele programate să survoleze Şoseaua Kiselef şi Arcul de Triumf, nu s-au ridicat de la sol din cauza condiţiilor meteo.

Pe sub Arcul de Triumf au trecut şi maşinile de luptă Humvee M-1113, autovehiculele blindate URO Vamtac, transportorul de trupe Piranha III C, maşina de luptă a infanteriei 84 M „Jderul”, transportorul amfibiu blindat B 33 „Zimbrul”, tancul TR 85 M1 „Bizonul”, sistemul de artilerie LAROM, complexul antiaerian tractat 2 x 35 mm „OERLIKON”, complexul antiaerian autopropulsat „Ghepard”, autostaţiile radio HARRIS, sistemul de rachete sol-aer cu baza la sol HAWK sau ambarcaţiunile RHIB.

În pas de defilare au trecut şi peste 380 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), organizaţi în trei subunităţi de jandarmi şi pompieri şi câte un detaşament de tehnică aparţinând Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), precum şi o formaţiune de cavalerie a Jandarmeriei.

Cookies