Peste 1.500 de bucureșteni au sunat la Ambulanță, din cauza căldurii, în 24 de ore. „Aproape 1.000 sunt cazuri foarte grave și grave”

18 iun. 2024
322 afișări
Peste 1.500 de bucureșteni au sunat la Ambulanță, din cauza căldurii, în 24 de ore. „Aproape 1.000 sunt cazuri foarte grave și grave”
Peste 1.500 de bucureșteni au sunat la Ambulanță, din cauza căldurii, în 24 de ore. „Aproape 1.000 sunt cazuri foarte grave și grave”. Sursa foto: Monitorul de Vrancea

Numărul de apeluri primite de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABIF) în ultimele 24 de ore a fost de aproape 1.500, două treimi din acestea fiind urgențe de „cod galben” și „cod roșu”, conform managerului acestei instituții, Alis Grasu. Mai mult, din cele aproape 1.500 de solicitări, 159 au venit de la persoane care se aflau în locuri publice.

Vremea caniculară înseamnă că și numărul persoanelor care au nevoie de ajutor crește. Potrivit Serviciului de Ambulanță București – Ilfov, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.496 de solicitări de intervenție. Dintre acestea, circa două treimi, sau 974 de persoane s-au confruntat cu urgențe de „cod roșu” și „cod galben”, a transmis managerul SABIF, Alis Grasu.

„În ultimele 24 de ore 1.496 de persoane au avut nevoie de ambulanţă în regiunea Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea, 974 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben – cazuri foarte grave şi grave”, a explicat Alis Grasu, medic și manager al Serviciului de Ambulanță București – Ilfov, conform Agerpres.

Serviciul de Ambulanță București – Ilfov a primit 1.500 de solicitări în ultimele 24 de ore

De asemenea, din totalul solicitărilor înregistrate, 159 au venit de la persoane care erau în spații publice când li s-a făcut rău. Dintre acestea, 31 de persoane au avut pierdere a stării de conștiență, lipotimii, în timp ce alte nouă persoane au avut sincope, adică pierderea stării de conștiență pentru scurt timp.

Numărul solicitărilor este posibil să rămână ridicat în zilele următoare, deoarece se anunță o perioadă caracterizată de temperaturi caniculare.

„Se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.”, a transmis ANM.

CITEȘTE ȘI

Cookies