SMART CITY

Peste 1.000 de solicitări la Ambulanţă, noaptea trecută

Noaptea trecuta la nivelul Municipiului Bucureşti s-a acţionat permanent, atat cu utilaje, cat si cu forta umana, pe arterele principale şi secundare de legatura, iniţial prin pluguire, după care carosabilul a fost tratat cu solutie ori material antiderapant, a anunţat primarul Capitalei în cadrul comandamentului de iarnă din această dimineaţă.

Nu au fost lucrate refugiile de tramvai. Potrivit RATB, incepand cu ora 06.00, 350 de operatori manuali se afla in teren. Incepand cu ora 08.00, numarul operatorilor care actioneaza pentru curatarea refugiilor de tramvai s-a dublat.

La staţiile RATB, precum şi pe arterele secundare de circulaţie s-a intervenit doar într-o foarte mica măsură.

Din cauza ninsorii abundente, la ora 06.00 o mare parte din arterele principale de circulatie erau inca acoperite de un strat subţire de zăpada, astfel că traficul rutier la nivelul municipiului Bucureşti se desfăşura in conditii acceptabile, de iarnă.

Potrivit raportului Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale,  in perioada 12 februarie, ora 20.00 – 13 februarie, ora 06.00, la nivelul Municipiului Bucuresrti s-au inregistrat: 1088 de solicitari pentru asistenta medicala, dintre care 625 urgente, 15 cazuti in strada, 20 traumatisme, 25 fracturi, dintre care 3 deschise, 5 persoane in soc hipotermic şi 25 persoane defavorizate, duse la adaposturile sociale.
 
332 de utilaje acţionează pe străzile Capitalei

Primarul General, Sorin Oprescu, a cerut in cadrul comandamentului din aceasta dimineata sa se actioneze cu prioritate pe arterele din Urgenta I in baterii, utilajelele de deszapezire fiind insotite de echipaje ale Politiei Rutiere, in asa fel incat interventia acestora sa fie eficientizata. Dupa interventia cu antiderapant, utilajele vor fi pozitionate in puncte fixe, in asa fel incat sa poata actiona prompt, ori de cate ori este nevoie.
De asemenea, potrivit dispozitiilor Primarului General, pe parcursul zilei se va interveni si pe strazile laterale si se va actiona pentru curatarea trotuarelor, refugiilor si statiilor de tramvai. Astfel, potrivit operatorilor de deszapezire, la ora 06.30 actionau in teren 332 utilaje si 668 operatori manuali.

Ca urmare a mentinerii temperaturilor scazute, Directia Generala de Asistenta Sociala continua programul de adapostire a persoanelor defavorizate in cele doua centre DGASMB: Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady si Adapostul Sf. Luca din Berceni.

Astfel, nopatea trecuta in adaposturile DGASMB, au fost cazate 606 persoane dintre care 474 la Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady şi 132 la Adapostul Sf. Luca din Berceni. În caz de extrema urgenta, Municipalitatea poate suplimenta locurile de cazare. Astfel, pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, cetatenii pot suna la nr. de telefon gratuit 0800.821.218.

Primaria Capitalei a infiintat noua puncte de colectare de ajutoare, cu program non-stop la:

– sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti din str. Foisorului, nr.56-58, sector 3;
– sediul Complexului integrat de servicii sociale pentru adulti Sf.Ioan, nr.64, sector 3;
– Policlinica sociala Regina Maria, nr.81-88, sector 3;
– Cantina sociala Grivita, Calea Grivitei nr.216, sector 1;
– Cantina sociala Dacia, bdul. Dacia, nr. 196, sector 1;
– Cantina sociala Ferentari, Calea Ferentari nr. 91, sector 5;
– Cantina sociala Bucur, str.Agricultori n.44, sector 2;
– Cantina sociala Sf. Constantin, str. Sf. Constantin nr. 8, sector 1;
– sediul PMB, parter, Splaiul Independentei, nr.291-293, sector 6.


In cazul in care exista bucuresteni care doresc sa faca donatii dar nu se pot deplasa, acestia pot suna la numerele de telefon 0.800.821.218 si 021.305.55.50 si o echipa a DGASMB se va deplasa la domiciliul acestora.

La numarul de telefon gratuit 0800 821 218, pot apela si persoanele varstnice care nu pot iesi din casa din cauza conditiilor meteorologice si nu isi pot astfel procura mancare, medicamente sau apa. Acestia pot sesiza astfel echipele mobile ale Directiei Generale de Asistenta Sociala. Echipe DGASMB se vor deplasa la domiciliul persoanei intr-o perioada cuprinsa intre minimum 2 ore si maximum 4 ore, vor prezenta legitimatiile de serviciu si vor stabili impreuna cu persoana respectiva planul personalizat de interventie. Astazi s-au inregistrat 63 de astfel de solicitari.

Acest serviciu este disponibil pe perioada instituirii codului portocaliu in Capitala.

La nr. de urgenta 0800.800.882, cetatenii pot reclama semafoarele cazute, tevile de canalizare afectate, gropile din carosabil sau cablurile  electrice cazute, iar dispecerii Administratiei Strazilor Bucuresti vor inlesni legatura dintre reclamanti si regiile vizate ( RADET , DISTRIGAZ etc).

Pentru orice alta sesizare, locuitorii Capitalei sunt rugati sa apeleze dispeceratul PMB la nr. 021.305.55.50
 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button