BAZAR

Peste 1.000 de câini fără stăpân au fost adoptați în ultima vreme, în București

510 câini ar fi fost adoptați de fundația care deține adăpostul Dog Town, din județul Giurgiu, Asociația Portico, și ar fi fost duși acolo, conform declarațiilor primarului general. Alți 570 de câini au fost adoptați de persoane fizice.

De asemeni, primarul a spus că a demarat o campanie de informare a populației referitoare la posibilitatea adoptării de câini fără stăpân. „Îi strângem de pe străzi și încurajăm adopția. Am început să facem și reclamă pentru a încuraja oamenii să vină să îi adopte”, a spus, vineri, Sorin Oprescu. Afișe care prezintă programul de adopție de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au apărut deja în București, indicând un număr verde de telefon. Campania de încurajare se dovedește însă a fi o bătaie de joc: reporterii B365.ro au sunat la numărul verde indicat în campanie pentru adopție, unde au aflat că este de fapt numărul unde pot fi chemați hingherii pentru a lua câinii de pe stradă. Persoana care a răspuns la telefon s-a declarat surprinsă de faptul că ar fi fost indicat drept număr verde pentru adopții.   

Sondajele arată însă că 94% dintre bucuresteni NU ar adopta un maidanez pentru a-l scăpa de eutanasiere 

Primarul Sorin Oprescu a declarat că Primăria a închiriat un spațiu la marginea Bucureștiului, unde dorește să ridice un nou adăpost care să poată găzdui 3.000 de câini. Într-o primă fază, însă, adăpostul va avea o capacitate de doar 1.500 de locuri, urmând ca ulterior să fie extins. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button