BAZAR

Pescuitul la păstrăv pe Lacul Vidra, una din cele mai frumoase zone din România (P)

Pescarii nu se sfiesc să meargă și în sezonul rece la pescuit pe Lacul Vidra, care este situat în nordul Județului Vâlcea, la aproximativ 30 de km de stațiunea Voineasa. Motivul? Dintre toate speciile de pești, se pare că păstrăvul este cel mai iubit de sportivii-pescari.

Acest pește le-a atras atenția prin faptul că înoată rapid, este bătăios și atacă cu îndrăzneală. Păstrăvul, prin aspectul său, prin colorit, este plăcut la vedere, dar nu este nicidecum domol, se prinde greu. Are maxilare puternice, dinți mărunți, puțin curbați spre interior, încât se poate spune că este un adevărat prădător.

Pescarii sunt încântați să vină cu scule profesionale la pescuit de păstrăv pe Lacul Vidra. Această zonă este într-adevăr frumoasă și excelentă pentru campare și pescuit. Barajul Vidra arată uimitor, este amplasat pe Râul Lotru și în Cheile Vidra.

Oriunde te afli în apropierea lacului, rămâi impresionat de vederi panoramice create de păduri și întinderea mare a apei. Zona este uimitor de frumoasă și primitoare pentru iubitorii de natură și pescuit. Din momentul în care ieși cu barca în larg, parcă ești în altă lume, plutești pe lac și simți că te afli într-un peisaj de vis.

Lacul Vidra are de oferit mult mai mult decât ne-am putea închipui. Zona ar trebui promovată mai mult pentru că în mod sigur există numeroși români, care încă nu au fost aici. Adevărul este că Lacul Vidra este raiul pe pământ. Are suprafața de 1240 ha, lungimea de cca. 8 km și lățimea de aproximativ 1,4 km. Frumusețea regiunii este de neegalat și cu siguranță doar privind în fotografii, îți poți da seama de asta.

Zona Vidra reprezintă mai mult decât un lac, este o destinație ideală pentru cei care sunt pasionați de natură în adevăratul sens al cuvântului. Oricine și-ar dori să evadeze aici, măcar o dată pe an, dacă nu chiar de mai multe ori. Lacul este înconjurat de pădure și oferă peisaje pitorești, care îți oferă acea liniște pe care cu siguranță în acest an atât de stresant, ți-o dorești. Mulți călători care au ajuns aici au fost impresionați de frumusețea zonei și au mai revenit.

Lacul Vidra este iubit de pescari pentru varietatea de specii de pești. Dintre toate salmonidele, păstrăvul este o specie destul de răspândită în țara noastră. Poate fi pescuit în ape de munte, dar mai ales în acest lac. Păstrăvul indigen preferă lacurile alpine și lacurile de acumulare montane. Această specie este prezentă și în Lacul Vidra, alături de alte specii deosebite: păstrăv curcubeu, lostriță și lipan.

În Lacul Vidra, păstrăvii sunt de talie mare, chiar peste 3 kg. După cum se știe, acești pești ajung la maturitate abia după 3-4 ani de viață, atunci au cam 150 g și 23 cm. Exemplarele care au dimensiuni mai mari, pot avea și 800 g.

Întinderea mare a lacului face ca localizarea păstrăvului să fie mai complicată, dar se pot folosi sonare. Unii pescari sugerează pescuitul la trenă, pescuitul la vobler sau la lingură. În noiembrie, deja vremea este rece, se trece de la toamnă la iarnă. Acum zilele sunt mai scurte și mai reci, deci este timpul ca pescarii să folosească scule profesionale de pescuit, pentru a-și maximiza șansele de a prinde păstrăv.

Cel mai popular stil de pescuit pentru păstrăv este pescuitul la muscă. Acest stil are succes pentru că păstrăvul este foarte lacom și atacă de obicei muștele. Prin urmare, pescarii care vin la pescuit de păstrăv în această perioadă a anului, când vremea este rece, trebuie să aibă neapărat câteva muște în cutia cu accesorii proprii.

Lunile de iarnă sunt adesea pline de satisfacții la pescuit, mai ales pentru pescarii care nu se sperie de frig și sunt dispuși să stea pe malul lacului ore în șir, fără a se plictisi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button