Personalul TESA din spitalele gestionate de Primăria Capitalei poate primi un stimulent de 20% din salariul brut. Decizia va fi luată săptămâna viitoare

28 aug. 2022
400 afișări
Personalul TESA din spitalele gestionate de Primăria Capitalei poate primi un stimulent de 20% din salariul brut. Decizia va fi luată săptămâna viitoare
Personalul TESA din spitalele gestionate de Primăria Capitalei poate primi un stimulent de 20% din salariul brut. Decizia va fi luată săptămâna viitoare.

Personalul tehnic, economic și administrativ (TESA) din spitalele administrate de Primăria Capitalei va putea primi un stimulent financiar în valoare de 20% din salariul brut, asta însă doar în cazul în care proiectul de hotărâre de pe această temă va fi votat în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului General al Municipiului București. De asemenea, de acest stimulent ar urma să beneficieze și directorul financiar-contabil din fiecare spital gestionat de ASSMB.

Personalul tehnic, economic și administrativ (TESA) din spitalele coordonate de Primăria Capitalei prin ASSMB (Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti) ar urma să primească un stimulent financiar în valoare de 20 de procente lunar din salariul brut. Acest stimulent ar urma să fie aplicat și directorilor financiar-contabili din spitalele respective, potrivit G4media. Totuși, această măsură va fi implementată doar dacă acest proiect de hotărâre va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

Stimulent de 20% din salariul brut pentru personalul TESA din spitalele ASSMB. Decizia

Proiectul de hotărâre se află pe ordinea de zi a ședinței următoare a CGMB, care va avea loc miercuri, 31 august.

„Se aprobă acordarea unui stimulent financiar în cuantum de 20% lunar din salariul brut acordat personalului TESA (tehnic, economic şi administrativ) şi de deservire, precum şi directorului financiar-contabil din spitalele publice cu paturi aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti”, se arată în proiectul respectiv.

Finanțarea acestui stimulent va fi realizată din bugetul Municipiului București, prin intermediul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, care va transfera fondurile către unitățile sanitare publice pe care le gestionează.

„Toate categoriile de personal care lucrează într-un spital, personal medical şi personal nonmedical, reprezintă o echipă, întreg personalul din sănătate fiind parte a unui mecanism complex, în care toată echipa contribuie la bunul mers al activităţii unităţii sanitare. Personalul nonmedical desfăşoară activitate în acelaşi mediu de risc ca şi personalul medical – unele structuri TESA fiind localizate în aceleaşi clădiri cu structurile medicale. Personalul TESA din spitale are cele mai mici salarii din sănătate, fără să fie reglementată legal o modalitate de motivare a personalului calificat – absolut necesar într-o instituţie publică, fapt ce evident determină o fluctuaţie masivă de personal sau chiar neocuparea posturilor vacante din aceste structuri de un personal calificat, bine pregătit”, se menționează în justificarea proiectului.

ASSMB are în administrare 19 spitale din Capitală. Acordarea acestui stimulent va fi decisă în cele din urmă  de managerul fiecărei unități sanitare, fiind necesară încadrarea în limita creditelor bugetare aprobate în acest sens de fiecare spital în bugetul de venituri și cheltuieli.

CITEȘTE ȘI

Previziuni sumbre pentru iarnă. Bucureștenii riscă o situație de coșmar – compania Termoenergetica, succesoarea RADET, se află și ea aproape de faliment

ANSVSA: Creveți infectați cu o bacterie periculoasă, retrași de vânzare. Clienții sunt rugați să nu consume produsul

STB caută majorarea capitalului social. La ce soluție va recurge compania care asigură transportul în București și de ce e nevoie de bani

Cookies