Persoanele cu handicap din Sectorul 6 vor circula gratuit cu metroul numai de două ori pe zi. La RATB rămâne liber oricât

de:
28 ian. 2011
0 Afișari
Persoanele cu handicap din Sectorul 6 vor circula gratuit cu metroul numai de două ori pe zi. La RATB rămâne liber oricât

Restricţia la numărul de călătorii zilnice îi vizează, de asemenea, şi pe însoţitorii şi asistenţii persoanelor cu handicap din Sectorul 6 al Capitalei care ar urma să primească tichete Metrorex cu doar 62 de călătorii gratuite pe lună. În acest fel, administraţia locală estimează că va face economii de aproximativ 100.000 de lei lunar.

„Având în vedere situaţia economică şi socială actuală, se impune reducerea cheltuielilor de la bugetul local al Sectorului 6 prin achiziţionarea abonamentelor lunare de transport cu metroul pentru categoriile de beneficiari prevăzute de Legea nr. 448/2006 în limita a 62 călătorii/lună, asigurându-i-se astfel beneficiarului un număr de 2 călătorii, zilnic, fără afectarea dreptului la gratuitatea transportului cu metroul”, se precizează în raportul de specialitate întocmit de Primăria Sectorului 6.

Conform sursei citate, anul trecut, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a plătit Metrorex SA contravaloarea a aproximativ 67.000 de legitimaţii de călătorie în valoare de 1,85 milioane lei.

În ceea ce priveşte transportul la suprafaţă, persoanele cu handicap şi asistenţii lor vor primi în continuare abonamente lunare gratuite pe toate liniile de transport în comun cu autobuzul, tramvaiul şi troleibuzul.

Legitimaţiile de transport RATB şi Metrorex se eliberează la solicitare de către Serviciul de Prestaţii Sociale din cadrul DGASPC pe baza certificatului de încadrare în grad de handicap, a actului de identitate, respectiv a contractului individual de muncă  în cazul asistenţilor personali.

Cookies