Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson pot face rapelul, începând de luni. Ce vaccin se poate administra

08 nov. 2021
468 Afișari
Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson pot face rapelul, începând de luni. Ce vaccin se poate administra
Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson pot face rapelul, începând de luni. Ce vaccin se poate administra

Începând de luni, 8 noiembrie 2021, persoanele care s-au vaccinat împotriva covid-19, în urmă cu șase luni, cu serul produs de compania Johnson & Johnson, pot face rapelul. Ce ser recomandă CNCAV pentru a doua doză.

Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson pot face rapelul, începând de luni. Ce vaccin se poate administra pentru a doua doză.

Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson pot face rapelul

Începând de luni, 8 octombrie 2021, absolut toate persoanele care au schema primară cu vaccinul produs de compania farmaceutică Johnson & Johnson, pot face doza de rapel cu unul din serurile pe bază de ARN Messager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna).

Opțional, la cererea beneficiarilor, rapelul cu acest tip de produs se poate efectua tot cu vaccinul produs de Johnson&Johnson, declară Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Recomandăm și: Paxlovid este medicamentul antiviral împotriva COVID dezvoltat de Pfizer care reduce cu 90% riscul de deces

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid-19, Valeriu Gheorghiță, a anunțat de la sfârșitul lunii octombrie că, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, autoritățile din România au decis ca toate persoanele care s-au vaccinat anti-covid cu serul produs de Johnson & Johnson să efectueze a doua doză de rapel după minim 6 luni de la inoculare.

Autoritățile recomandă doza de rapel pentru categoriile următoare:

  • persoanele care au un risc mare de expunere (personalul medico-sanitar și social, personalul din educație);
  • persoanele care sunt considerate vulnerabile (persoanele cu vârsta peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice indiferent de vârstă).

Recomandăm și: Bilanț COVID-19 București, duminică, 7 noiembrie. Peste 1.850 de pacienți se află în stare gravă la ATI

Doza de rapel se poate administra prin programare online în platforma de vaccinare, prin prezentare directă în centrele de vaccinare sau prin cabinetele medicilor de familie. Cadrele medicale și asistentele (personal medico-sanitar) se poate vaccina în centrele de la locul de muncă sau în locațiile arondate.

De asemenea, de la 1 noiembrie 2021, persoanele care s-au vaccinat cu serul produs de Moderna și care decid să le fie administrată doza de rapel (doza trei), vor primi jumătate de doză din acest vaccin.

Cookies