ARHIVA B365

Persoanele care au adoptat maidanezi, controlate de Poliție

Autoritatile vor sa se convinga ca patrupedele au intr-adevar un stapan si un acoperis si nu au fost aruncate iar pe strada, informeaza stirileprotv.ro.

Insa nu toate persoanele care au fost controlate de Politie aveau cainele adoptat la domiciliu, iar unii nu au avut o explicatie plauzibila pentru lipsa animalului.

Daca o persoana nu poate spune unde este maidanezul pe care l-a adoptat si daca se dovedeste ca l-a abandonat, e pasibil, in cel mai fericit caz, de amenda de la 1000 la 2500 de lei, abandonul fiind considerat infractiune.

Astfel de controale ii vor viza pe toti cei aproape 400 de iubitori de animale care au luat pe semnatura un maidanez.

Daca oamenii regreta gestul facut, legea le permite sa restituie animalul.

790 de caini inca mai asteapta sa primeasca biletul pentru o noua viata. Adopsturile municipalitatii, Pallady si Mihailesti sunt deschise in fiecare luni, miercuri si vineri.

Primăria Capitalei îşi propune ca într-un an şi jumătate să adune de pe străzi cel puţin 80% din maidanezi, primarul anunţând că au în plan triplarea numărului de locuri în adăposturi. 

„Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor îşi asumă ca în 300 de zile lucrătoare, cu o rată de prindere de la 150 până la 200 de câini pe zi, poate captura 80% din câinii de pe străzi. Îi adăposteşte cele 14 zile stabilite de legiuitor, îi deparazitează şi îi sterilizează şi îi pregăteşte de adopţie”, a spus primarul. 

Prezent la emisiunea „Ora de vârf”, de la România TV, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că dacă nu va reuşi să îşi atingă obiectivul, acela de a strânge aproximativ 80% din câinii de pe străzi în 18 luni, aşa cum a anunţat ieri, va pleca singur din Primărie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button