BAZAR

Persoanele care adoptă mai mult de doi câini din adăposturi, obligate să ceară acordul vecinilor

La dezbaterea publică de miercuri s-au discutat normele metodologice privind gestionarea problemei câinilor fără stăpân, iar reprezentanţii tuturor asociaţiilor şi ONG-urilor înscrise au venit cu propuneri şi amendamente pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind
aprobarea programului de Gestionare a câinilor fără stăpân.

În setul de norme metodologice întocmit de ANSVSA, disponibil aici, se precizează, la articolul 25, că orice persoana care adopta minimum 3 câini din adaposturile publice si ii adaposteste intr-un bloc de locuinte trebuie să prezinte in momentul depunerii cererii de adoptie şi acordul vecinilor, stampilat si parafat de asociatia de proprietari. Asociatia de proprietari este obligata sa semneze si sa parafeze acest acord, daca este semnat de vecini – proprietarii spatiilor locative care au cel putin un perete comun cu spatiul locativ in care urmeaza sa fie adapostiti câinii adoptati direct din adaposturile publice. In cazul in care persoana care adopta direct minimum 3 câini din adaposturile publice ii adaposteste intr-un imobil cu proprietar unic, aceasta trebuie să prezinte acordul vecinilor, numai in situatia in care câinii urmeaza sa fie adapostiti in curtea imobilului respectiv. In cazul in care persoana care adopta direct minimum 3 câini din adaposturile publice si ii adaposteste intr-un imobil in care locuiesc mai multe persoane aceasta trebuie să prezinte in momentul depunerii cererii de adoptie şi acordul vecinilor.

Reprezentanţii asociaţiilor anti-maidanezi au declarat, în cadrul dezbaterii publice de miercuri, că vor ca articolul 25 din normele metodologice să fie valabil şi pentru chiriaşi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button