ARHIVA B365

Persoane reţinute pentru trafic de droguri de mare risc! Acestea ajungeau şi în cluburi din Capitală

„La data de 18.01.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor M. C., P. O. şi A. D., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. La data de 27.11.2018 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul A. D. distribuie către dealeri cantităţi importante de pastile ecstasy, la preţuri de 5 – 6 euro/comprimat, în funcţie de cantitatea tranzacţionată, ulterior drogurile fiind revândute la preţuri mai mari în cluburi de pe raza municipiului Bucureşti”, conform DIICOT.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că membrii unei reţele de traficanţi de droguri achiziţionau comprimate MDMA din străinătate şi după ce drogurile erau aduse în România, doi dintre inculpaţi se ocupau de vânzarea lor.

„Preţul mediu de procurare din ţări aflate în Europa de Vest a unor cantităţi de cel puţin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat, după care inculpaţii le vindeau în România la preţuri de peste patru ori mai mari (între 4,5 euro /comprimat şi 6 euro /comprimat) în funcţie de cantitatea tranzacţionată, iar dacă respectivele comprimate erau vândute consumatorilor, la bucată, la preţul mediu de aproximativ 11 euro/comprimat, astfel că,participanţii la traficarea drogurilor, între care şi inculpaţii, obţineau venituri importante”, explică procurorii DIICOT.

La data de 15 ianuarie, inculpaţii au comercializat pe raza municipiului Piatra Neamţ un număr de 101 comprimate MDMA, cu suma de 2100 lei iar la data de 18 ianurie au fost surprinşi în flagrant în Bucureşti, în timp ce comercializau 1807 comprimate MDMA, la preţul de 8100 euro.

Dacă întreaga cantitate de droguri vândută de cei trei inculpaţi era tranzacţionată prin vânzarea către consumatori la un preţ mediu de 50 lei/comprimat, prin traficarea celor 1908 comprimate MDMA suma totală încasată ar fi fost în valoare de 95.400 lei, în echivalent 20.300 euru, susţin procurorii.

Ce i trei se aprovizionau periodic (aproape lunar) cu cantităţi de aproximativ 10.000 comprimate MDMA, iar dacă respectivele comprimate erau vândute en-gross cu preţul mediu de 5 euro/comprimat s-ar fi încasat aproximativ 50.000 euro la un lot de comprimate.

În cursul zilei de sâmbătă, vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button