ȘTIRI

Persoane înșelate cu împrumuturi false de la CAR. Polițiștii fac percheziții în București, vineri

În perioada noiembrie 2013 – martie 2014, poliţiştii bucureşteni – Secţia 5 Poliţie, au documentat activitatea infracţională a unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals, uz de fals şi înşelăciune, informeaza un comunicat de presa al Politiei, remis B365.ro.

Astfel, din cercetările efectuate a reieşit faptul că, în perioada 2010 – 2013, membrii grupării, profitând de poziţiile ocupate în cadrul unei asociaţii nebancare de ajutor financiar din Capitală şi în baza unor înţelegeri prealabile ar fi înregistrat peste 600 de contracte de împrumut şi ar fi eliberat sumele menţionate în acestea (cu valori cuprinse între 6.000 – 10.000 de lei), deşi cunoşteau faptul că respectivele contracte sunt falsificate. 

Prejudiciul produs ca urmare a acordării de împrumuturi în baza unor contracte falsificate, se ridică la suma de aproximativ 4.000.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii Capitalei au constatat faptul că, pentru întocmirea contractelor, ar fi fost utilizate, fără acordul titularilor, copiile unor cărţi de identitate şi datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button