Persoane cercetate de falsificarea unor procuri notariale, necesare minorilor la ieșirea din țară. Poliția de Frontieră a depistat infracțiunea pe Aeroportul Otopeni

20 ian. 2023
275 Afișari
Persoane cercetate de falsificarea unor procuri notariale, necesare minorilor la ieșirea din țară. Poliția de Frontieră a depistat infracțiunea pe Aeroportul Otopeni
Persoane cercetate de falsificarea unor procuri notariale, necesare minorilor la ieșirea din țară. Poliția de Frontieră a depistat infracțiunea pe Aeroportul Otopeni. Imagine simbol: Unsplash

Polița de Frontieră a depistat pe Aeroportul Otopeni câteva procuri notariale, necesare minorilor la ieșirea din țară, falsificate. Persoanele în cauză sunt cercetate sub măsura controlului judiciar.

În timpul controalelor de rutină, polițiștii au descoperit că unii dintre însoțitorii minorilor au prezentat la control procuri false.

Cât încasau persoanele cercetate din actele falsificate

În urma cercetărilor făcute de polițiștii de frontieră, s-a constatat faptul că părinții sau rudele copiilor au apelat la diverse persoane pentru falsificarea actelor. Rudele susțin că aveau nevoie de acordul celuilalt părinte pentru a putea ieși cu minorul din țară. Și-au motivat acțiunea spunând că nu știau că procurile respective nu erau autentificate la notariat.

Cu ocazia cercetărilor s-a constatat că cei în cauză, părinţii sau rudele copiilor, au apelat la diferite persoane care le-au procurat documentele respective. Aceştia aveau nevoie de acordul celuilalt părinte pentru a ieşi cu minorul din ţară şi au motivat că nu ştiau despre faptul că documentele astfel obţinute nu erau autentificate la notariat, declară Poliția de Frontieră pe pagina de Facebook.

Polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, efectuează cercetări. Până acum, au identificat mai mulți cetățeni români suspecți.

Pentru documentele falsificate, cetățenii români ar fi încasat între 150 și 500 de lei. Aceștia ar fi identificat și racolat potențiali clienți care ar fi avut nevoie de astfel de procuri notariale.

Se prezentau în calitate oficială, apoi emiteau documente false, în schimbul unei sume de bani.

Într-un comunicat de presă, Poliția de Frontieră a afirmat următoarele:

(…) În urma acestor activităţi au fost depistate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente false, matriţe pentru ştampile, laptop-uri, instrumente de stocare externe, telefoane mobile, sume de bani (ridicate în vederea recuperării prejudiciilor). De asemenea, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind aduse la audieri.

Cookies