ÎN BUCUREȘTI

Persoana vaccinată anti-COVID cu numărul 1 milion a făcut rapelul. Iată cum se simte

O femeie în vârstă de 86 de ani este persoana vaccinată anti-COVID cu numărul 1 milion în data de 3 martie 2021. Ea a făcut miercuri rapelul, tot la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Iată cum se simte.

Persoana vaccinată anti-COVID cu numărul 1 milion a făcut rapelul

„- Alo! Nu știu dacă vă amintiți de mine. Sunt ginerele doamnei Valentina Fulga, persoana vaccinată cu numărul 1 milion.
– V-am sunat să vă spunem că azi am făcut rapelul și ne simțim foarte bine! Doream să vă mulțumim pentru întreaga experiență referitoare la vaccinare.
– Personalul din centru a fost extrem de atent, nu numai cu noi, ci cu toți cei de acolo.
– Vă mulțumim din suflet pentru tot ceea ce faceți pentru noi.”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a RO Vaccinare.

Doamna Valentina Fulga, în vârstă de 86 de ani, a fost vaccinată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Persoana cu numărul un milion s-a vaccinat anti-COVID

Vaccinarea persoanei cu numărul 1.000.000 a avut loc în data de 3 martie 2021, ora 11:30, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. O femeie în vârstă de 86 de ani a fost imunizată chiar de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național.

„A fost foarte încântată, ne-a transmis că e realmente bucuroasă că a reușit să se vaccineze, să se programeze și că azi a fost clasată ca persoana cu numărul 1 milion care a fost vacciantă”., a declarat Valeriu Gheorghiță.

Întrebat de ce a ales să fie chiar el cel care imunizează persoana cu numărul un milion, Valeriu Gheorghiță a răspuns: „pot să vă spun că ce mi-a lipsit în această perioadă a fost contactul cu pacienții mei. Sunt un medic apropiat de pacienții mei. În perioada următoare intenționez să fac și activitate de voluntariat în anumite centre de vaccinare, poate în centrele mobile”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național le-a mulțumit tuturor care au fost implicați în campania de vaccinare, dar și celor care au mers să se vaccineze. „Dacă la început ne interesa cine o să fie prima persoană vaccinată, astăzi am cunoscut povestea persoanei vaccinate cu numărul 1 milion. Reprezintă o bornă importantă pe care am atins-o”.

Premierul României, Florin Cîțu a participat la eveniment și a făcut câteva declarații de presă.

Ce a declarat Florin Cîțu

„Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1 milion. Ținta era să avem un milion până la finalul lui martie, dar am mers mai repede. În martie vom primi 6 milioane de doze, iar procesul de vaccinare va fi accelerat. Vom avea 10,4 milioane de vaccinați în septembrie. Suntem în top în Europa din acest punct de vedere”.

„Campania de vaccinare merge bine suntem în Europa în top și ne asigurăm că va rămâne așa. Dacă vrem să avem o campanie de vaccinare de succes trebuie să respectăm toate regulile.Am văzut foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă mască, este importantă să purtăm mască. Văd peste tot oameni care nu poartă mască. Nu ne putem relaxa în acest moment. Fac un apel și la MAI, o să vorbesc cu domnul Lucian Bode, să se asigure că vom avea mai mulți lucrători ai MAI care să-și facă treaba”., a declarat Florin Cîțu.

Sursă foto: Facebook/ RO Vaccinare


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button