ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Persoana cu numărul un milion s-a vaccinat anti-COVID astăzi în București. Valeriu Gheorghiță a făcut imunizarea. Ce a declarat Florin Cîțu

O femeie în vârstă de 86 de ani este persoana cu numărul un milion care a fost vaccinată anti-COVID astăzi, în București, la Spitalul Universitar. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național, Valeriu Gheorghiță, este cel care a făcut imunizarea. Imediat după vaccinare, Florin Cîțu a transmis câteva recomandări pentru a scăpa mai repede de pandemie.

Vaccinarea persoanei cu numărul 1.000.000 a avut loc la ora 11:30, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. O femeie în vârstă de 86 de ani a fost imunizată chiar de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național.

Premierul României, Florin Cîțu a participat la eveniment și a făcut câteva declarații de presă.

Ce a declarat Florin Cîțu

„Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1 milion. Ținta era să avem un milion până la finalul lui martie, dar am mers mai repede. În martie vom primi 6 milioane de doze, iar procesul de vaccinare va fi accelerat. Vom avea 10,4 milioane de vaccinați în septembrie. Suntem în top în Europa din acest punct de vedere”.

„Campania de vaccinare merge bine suntem în Europa în top și ne asigurăm că va rămâne așa. Dacă vrem să avem o campanie de vaccinare de succes trebuie să respectăm toate regulile.Am văzut foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă mască, este importantă să purtăm mască. Văd peste tot oameni care nu poartă mască. Nu ne putem relaxa în acest moment. Fac un apel și la MAI, o să vorbesc cu domnul Lucian Bode, să se asigure că vom avea mai mulți lucrători ai MAI care să-și facă treaba”.

Ce a declarat Valeriu Gheorghiță

„A fost foarte încântată, ne-a transmis că e realmente bucuroasă că a reușit să se vaccineze, să se programeze și că azi a fost clasată ca persoana cu numărul 1 milion care a fost vacciantă”.

Întrebat de ce a ales să fie chiar el cel care imunizează persoana cu numărul un milion, Valeriu Gheorghiță a răspuns: „pot să vă spun că ce mi-a lipsit în această perioadă a fost contactul cu pacienții mei. Sunt un medic apropiat de pacienții mei. În perioada următoare intenționez să fac și activitate de voluntariat în anumite centre de vaccinare, poate în centrele mobile”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național le-a mulțumit tuturor care au fost implicați în campania de vaccinare, dar și celor care au mers să se vaccineze. „Dacă la început ne interesa cine o să fie prima persoană vaccinată, astăzi am cunoscut povestea persoanei vaccinate cu numărul 1 milion. Reprezintă o bornă importantă pe care am atins-o”.

Comitetul naţional pentru vaccinarea împotriva Covid-19 a anunțat, marţi seara, că de la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 1.603.179 de doze unui număr de 983.997 de persoane, dintre care 364.814 cu o doză, iar 619.183 – şi cu doza a doua.

În luna martie, România va primi 2.640.000 de doze de vaccin
  • 1.112.000 de doze Pfizer BioNTech
  • 268.800 de doze Moderna
  • 1.258.000 de doze AstraZeneca

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button