Perseidele ajung la apogeu în această noapte. „Ploaia de stele” poate fi observată și de lângă București, dacă cerul este senin

11 aug. 2024
10192 afișări
Perseidele ajung la apogeu în această noapte. „Ploaia de stele” poate fi observată și de lângă București, dacă cerul este senin
Perseidele ajung la apogeu în această noapte. „Ploaia de stele” poate fi observată și de lângă București, dacă cerul este senin | Foto simbol: Agerpres

În această noapte, bucureștenii pasionați de cosmos și de astronomie pot merge pe lângă Capitală, acolo unde cerul este mai senin și poluarea luminoasă este mai scăzută, pentru a vedea Perseidele. Ploaia de meteoriți ajunge la apogeu în această noapte.

Ploaia de stele „Perseidele” ajunge la apogeu în această noapte

În noapte de 11 spre 12 august, cerul va fi acaparat de cea mai cunoscută ploaie de meteoriți, cunoscută sub numele de Perseide. Aceasta are loc în fiecare an, începând din luna iulie, până la final de august.

Cu toate astea, această noapte reprezintă apogeul fenomenului, astfel că vor putea fi văzute cele mai multe „stele căzătoare”.

Cu toate astea, pentru a putea admira spectacolul astrologic este necesar să avem parte de un cer senin și să ne aflăm într-o zonă unde poluarea luminoasă este cât mai scăzută. Astfel că, Perseidele nu vor putea fi admirate din București, ci mai degrabă de pe lângă oraș.

Cei care doresc să găsească un loc de unde să le poată admira se pot ajuta și de harta poluării luminoase, disponibilă la ACEST link.

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt denumite după constelația din care fac parte

Conform Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteoriți activi într-un an. Popularitate lor se datorează și perioadei în care își fac apariția. Atât vremea bună, cât și concediile și cerul senin în fac pe bucureșteni, și nu numai, să plece în căutarea lor.

Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Așa că din orașele mari nu se pot observa mulți meteori. Cel mai bun este un loc la țară sau la munte. Este bun și un loc de observații aflat la marginea orașelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat vor putea vedea maxim 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră, au transmis reprezentații Observatorului Astronomic . 

Denumirea acestora vine chiar de la constelația din care fac parte

Cookies